BLOG

Evenementen, Nieuws

Senet Diving Cup – 4 tot en met 7 februari 2016

21 januari 2016

Drie continenten, twintig landen en tientallen deelnemers die in Eindhoven zullen strijden om de eerste plaats op het toernooi en wij zijn de trotse naamsponsor van dit internationale schoonspringevenement. In het weekend van 4 tot en met 7 februari komen de springers naar het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion om daar hun springkunsten te vertonen. 2016 is een extra bijzondere editie van de Senet Diving Cup met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro later dit jaar. Er zullen dan ook zowel reeds gekwalificeerde springers aan de Senet Diving Cup deelnemen, zoals Uschi Freitag, als springers voor wie de Senet Diving Cup dé kans is om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Bewust keuze

Senet heeft heel bewust gekozen voor de Senet Diving Cup om zijn naam aan te verbinden. Het evenement is evenals ons bedrijf nog steeds sterk groeiende. Daarnaast kunnen wij met de sponsoring lokaal iets bijdragen dat ook de regio Eindhoven ten goede komt. Het evenement trekt namelijk veel belangstelling, iets dat natuurlijk altijd goed is voor de gehele regio.

Marcel Bink, mede-eigenaar bij Senet, heeft zelf elf jaar lang gesprongen. Hij kent de kneepjes van de sport en vindt het nog steeds een mooie sport om naar te kijken. “Ik vind het belangrijk een kleine sport levend te houden. Sponsoring is leuk maar het is meer dan ergens je naam op terug zien; je deelt een stukje van je eigen succes met je omgeving, ten gunste van een charmante sport.”

Senet’s oprichter Geurt Jan van Ek heeft een nauwe band met de schoonspringsport. Zijn dochter is een fanatieke schoonspringster.

“Er zijn genoeg evenementen, verenigingen en goede doelen om te sponsoren, maar bij Senet vinden wij het belangrijk een sponsordoel te kiezen waar wij als bedrijf, maar vooral de mensen achter het bedrijf, een verbintenis mee hebben”, vertelt oprichter Geurt Jan van Ek.

Zelf de hoogte ervaren

Omdat de veel mensen waarschijnlijk zelf nooit op een 10 meter hoog platform, een officieel onderdeel van het schoonspringen, zullen staan, wilden wij een manier vinden om mensen toch een idee te geven hoe hoog dat nu echt is. De adrenaline die vrijkomt als je treetje voor treetje omhoog loopt, maar vooral, op het moment dat je het platform betreedt en naar voren loopt, naar het randje. En dan, na wat wikken en wegen en de angst weg te hebben geslikt, maak je de sprong en val je in het diepe tot het water je weer opvangt.

Deze ervaring beleven met beide benen op de grond en zonder nat te worden? Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Senet heeft speciaal voor de Senet Diving Cup 2016 een Virtual Reality filmpje ontwikkeld. Samen met een speciale VR bril, ook wel VR goggles genoemd, bent u even geheel afgesloten van de buitenwereld en staat uzelf even bovenop dat platform. U kunt over het randje kijken en uiteindelijk maakt u zelf de sprong. U heeft 360 graden vrijheid om om u heen te kijken. De mogelijkheden zijn eindeloos. U kunt ook achterstevoren of zijwaarts springen van een 10 meter hoog platform zonder ook maar een voet aan de badrand te hoeven zetten. Een ervaring die u niet mag missen en onze klanten hebben de exclusieve primeur tijdens het Senet Diving Cup VIP evenement voor relaties van Senet op 5 februari 2016.

Meer informatie

De Senet Diving Cup is ook te bezoeken voor publiek. Het evenement vindt plaats in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion, dat zich bevindt in het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven (Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven). Op de website van de Senet Diving Cup vindt u meer informatie omtrent het evenement en de mogelijkheden tot het bezoeken van een (finale)wedstrijd.