BLOG

Evenementen

Meetup bij Senet: Testing APIs written in PHP using the Behat feature testing tool

15 april 2024

Senet host de laatste Meetup voor de zomer van “PHP & Laravel development Eindhoven”. Op 14 mei spreekt Timo Bakx over Testing APIs written in PHP using the Behat feature testing tool. De meetup vindt plaats bij Senet op kantoor in Eindhoven.

De presentatie

Het handmatig testen van je API endpoints met Postman of een gelijkwaardige tool kost veel tijd. Als je ze via unit-tests test, wordt slechts een deel van de applicatie getest en worden vaak de network en framework configurations overgeslagen. Met Behat kun je tests in Gherkin schrijven en deze uitvoeren op een webserver en database. Behat is een test framework voor behavior-driven development (BDD). Behat-testscenario’s worden geschreven met Gherkin, een domeinspecifieke taal die gedefinieerde patronen volgt.

Na het bijwonen van deze meetup hoopt Timo dat je in staat zult zijn om:

  • Behat in eigen projecten te implementeren.
  • Functionele tests in Gherkin te schrijven.
  • State op te zetten voor deze tests.
  • Testresultaten te verifiëren.

Over Timo Bakx

Back-end developer; API’s bouwen in Symfony bij Linku. PHP ontwikkelaar sinds 2004 en sinds 2016 bezig met API’s in Symfony.

Een interessante talk voor alle ontwikkelaars

Deze avond is open voor iedereen die werkzaam is binnen de softwareontwikkeling. Kom jij ook gratis bij ons je kennis verdiepen onder het genot van pizza en een biertje/frisje? Je kunt je inschrijven via de Meetup website.

 

Houd tevens onze blog in de gaten voor toekomstige meetups bij Senet!