ICT Diensten

Van detachering tot beheer en van eenvoudige tot complexe projecten, u bent bij ons aan het juiste adres.

Detachering

Het wordt steeds lastiger om in de huidige arbeidsmarkt een kundige software engineer aan uw bedrijf te binden. Senet is het gelukt en heeft die ervaren software ontwikkelaars voor u.

Detachering biedt voor u verschillende voordelen

 • Een grote mate van flexibiliteit; u heeft snel een bekwame software ontwikkelaar op het moment dat er pieken in uw organisatie zijn en u kunt net zo flexibel stoppen als de vraag weer daalt.
 • Altijd een zeer ervaren professional die altijd op de hoogte is van de nieuwste technieken.
 • Administratieve rompslomp omtrent verloning wordt uit handen genomen, de programmeur is immer niet bij u in dienst.

Uw team versterken

Een software engineer inhuren via detachering heeft als voordeel dat u heel snel een zeer bedreven en ervaren programmeur in huis haalt. Hij of zij kan bij u een bestaand team versterken of juist heel zelfstandig aan de slag gaan. Bijvoorbeeld als uw organisatie op het punt staat een nieuw product of nieuwe dienst te lanceren, kan een programmeur van Senet net die extra kracht bieden om de release op tijd af te krijgen. Maar ook een heel nieuw project kan een reden zijn om een software engineer in te huren.

Snel vooruit

Doordat de medewerkers van Senet op allerlei verschillende opdrachten hebben gewerkt, hebben ze veel en accurate kennis opgedaan, waardoor ze uw organisatie sneller vooruit kunnen helpen.  De persoon die u inhuurt is zeer ervaren door alle programmeer- en ontwikkeltechnieken die hij gebruikt heeft. Daarnaast zorgen wij voor de verdere ontwikkeling en bijscholing van onze medewerkers, zodat u altijd een kandidaat krijgt die op de hoogte is van de nieuwste technieken.

Senet heeft een lange staat van dienst op het gebied van detachering. Wij zijn trots op vele succesvolle projecten, zoals bijvoorbeeld bij de exclusieve fietsenfabrikant RIH.

Het was voor RIH vooral van belang dat er een software engineer werd gevonden die snel kon starten en verstand van zaken had.
Czeslaw Kobylko - Fietsenfabrikant RIH

Projecten

Projecten op het gebied van applicatieontwikkeling bieden veel mogelijkheden. Applicaties die al in uw organisatie aanwezig zijn maar uw huidige bedrijfsvoering niet meer optimaal ondersteunen, kunnen verbeterd worden waardoor efficiëntie en kostenbesparing kunnen toenemen.

Fixed price fixed time projecten

Als Senet voor u een applicatie ontwikkelt in projectvorm, dan kan dat op twee manieren. U kunt kiezen uit een fixed price fixed time project of een project op basis van nacalculatie.

Voor een fixed price fixed time project wordt vooraf een offerte opgesteld met daarin de wensen, kosten en benodigde tijd volledig gespecificeerd. Dit heeft als voordeel dat u van te voren precies weet waar u aan toe bent. Deze opzet is erg geschikt voor projecten die al vast liggen. Indien u in de aanbesteding rekening moet houden met zeer afgemeten budgetten, is een fixed price fixed time project ook de beste keuze. De voordelen van fixed price fixed time projecten op een rijtje:

 • Strakke kostenbeheersing
 • Accurate planning
 • Het eindresultaat is van te voren bekend

Senet heeft zeer mooie projecten tot een goed einde mogen brengen. Wij zijn trots op vele succesvolle cases, zoals bijvoorbeeld bij het Planbureau voor de Leefomgeving en ROC Mondriaan. Met welk project mogen wij uw organisatie naar een hoger niveau tillen?

Neem contact met ons op

Veranderingen in de markt

Daarnaast kunnen veranderingen in de markt of in de bedrijfsvoering leiden tot een wens voor een nieuwe applicatie, bijvoorbeeld om (administratieve) processen te vereenvoudigen. Senet voert projecten intern op eigen kantoor uit en neemt u alle techniek, architectuur en projectmanagement uit handen. Van het verbeteren en/of herschrijven van bestaande applicaties naar de geest van de tijd tot het bouwen van nieuwe software, zoals bijvoorbeeld een registratiesysteem of dealerapplicatie.

Ontwikkelmethode

Agile methodes hebben zeer snel belang in de ICT markt gewonnen, met name in de applicatieontwikkeling. Onder de verschillende Agile methodes, is Scrum het meest populair. Scrum bestaat uit een duidelijk en eenvoudig framework dat niet gebonden is aan een specifiek technologisch domein.

Senet werkt in zijn projecten met één van de lichtste Agile methoden: ‘Scrum’. De software wordt opgeleverd in zogenaamde sprints: iedere twee tot vier weken is er een oplevering van een stuk software. Scrum zorgt voor duidelijk inzicht in de voortgang van het project. Dit maakt dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Nacalculatie projecten

Naast de fixed price projecten biedt Senet ook projecten op basis van nacalculatie. Voor een project op basis van nacalculatie wordt een kosten indicatie gegeven, maar ligt de totaalprijs niet van te voren vast. De opdracht hoeft echter ook nog niet geheel op papier te staan om te kunnen beginnen met het project. Nacalculatie biedt u veel vrijheid om tijdens het project nog functionaliteiten bij te stellen. Deze projectvorm is zeer geschikt als de opdracht vóór de start nog niet helemaal vast ligt. De voordelen van projecten op basis van nacalculatie op een rijtje:

 • Prioriteiten kunnen gedurende het project gemakkelijk door u worden bijgesteld
 • De opdracht hoeft niet volledig op papier om te kunnen starten met het project
 • Het eindresultaat is flexibel
Door de aanzienlijke verbeteringen in filtering en export, zijn met de nieuwe applicatie van Senet veel tijd en kosten bespaard.
Gülcan Zirh - ROC Mondriaan

Beheer

Applicatiebeheer is een zeer belangrijk onderdeel van applicatieontwikkeling. Het proces stopt niet zodra de release van een applicatie heeft plaats gevonden. Door een betrouwbare partner voor de hosting, het beheer en het onderhoud van uw applicatie aan te stellen, zorgt u ervoor dat uw applicatie altijd up to date is.

Applicatiebeheer

Senet adviseert zijn klanten om het functioneel beheer van die applicatie zelf uit te voeren en het technisch beheer door Senet te laten verrichten. 

Voor correct en volledig applicatiebeheer, is het belangrijk dat uw partner in applicatiebeheer alle hieronder genoemde taken voor zijn/haar rekening neemt:

 • De bereikbaarheid van de applicatie
 • De werking van de applicatie
 • Bugs en incidenten omtrent de applicatie
 • Technische documentatie omtrent de applicatie
 • Back-up van de applicatie
 • Versiebeheer
 • Server updates / patches
 • Codebeheer
 • Compatibiliteit van de applicatie met de gebruikte browser
 • Compatibiliteit van de applicatie met het IT platform
 • Kleine wijzigingen aan de applicatie
 • Plug-in updates / patches
 • SQL database beheer
 • Technische tests

Wat uw wensen ook zijn, er is veel mogelijk bij Senet op gebied van hosting, beheer en/of onderhoud. Voor een persoonlijk gesprek of een offerte op maat neemt u contact met ons op.

Neem contact met ons op

Bereikbaarheid

Daarnaast zorgt de beheerder voor de bereikbaarheid van uw applicatie en verhelpt eventuele bugs of incidenten. Applicaties worden steeds belangrijker en zijn niet meer weg te denken uit het software landschap van uw organisatie. Het is daarom essentieel te zorgen voor een accuraat beheer van uw applicaties, om de continuïteit ervan te kunnen garanderen.

Meer dan ontwikkeling

Senet is niet alleen actief in software ontwikkeling maar heeft ook jarenlange ervaring in hosting, beheer en onderhoud van (web)applicaties. Accuraat applicatiebeheer is essentieel voor een altijd actuele (web)applicatie omgeving. Senet kan u daar bij helpen.

Voor de projecten die wij realiseren, nemen we uiteraard ook het beheer voor onze rekening. Daarnaast is het mogelijk een al bestaande applicatie bij Senet in beheer te geven. Wij kunnen voor u de hosting, het applicatiebeheer en het onderhoud tot in de puntjes verzorgen.

Hosting

Applicaties worden door Senet gehost in Microsoft Azure, het cloud computing platform van Microsoft. Open-source projecten hosten wij ook in Azure, op een Linux platform.

Onderhoud

Senet onderhoudt uw databases en maakt opslag van uw data mogelijk. Wij kunnen back-ups voor u maken, data migreren en/of oude databases toegankelijk houden.

Het applicatiebeheer uitbesteden biedt voor u verschillende voordelen. Vanzelfsprekend werken wij met een Service Level Agreement (SLA) waarin de werkwijze en kennisborging samen met u worden bepaald. Onze software engineers zijn goed bereikbaar met een korte responstijd en grote mate van betrokkenheid. U blijft eigenaar van uw applicaties, data, softwarecode en prioriteitenstellingen. Door het uitbesteden van het applicatiebeheer komt er meer ruimte vrij voor procesoptimalisatie binnen uw organisatie.

Contact met Senet

Senet Woerden
Trasmolenlaan 12
3447 GZ Woerden
Bekijk op kaart

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395