Project-based softwareontwikkeling

Projecten op het gebied van applicatieontwikkeling bieden veel mogelijkheden. Applicaties die al in uw organisatie aanwezig zijn maar uw huidige bedrijfsvoering niet meer optimaal ondersteunen, kunnen verbeterd worden waardoor efficiëntie en kostenbesparing kunnen toenemen.

Fixed price - fixed time projecten

Als Senet voor u een applicatie ontwikkelt in projectvorm, dan kan dat op twee manieren. U kunt kiezen uit een fixed price - fixed time project of een project op basis van nacalculatie.

Voor een fixed price - fixed time project wordt vooraf een offerte opgesteld met daarin de wensen, kosten en benodigde tijd volledig gespecificeerd. Dit heeft als voordeel dat u van te voren precies weet waar u aan toe bent. Deze opzet is erg geschikt voor projecten die al vast liggen. Indien u in de aanbesteding rekening moet houden met zeer afgemeten budgetten, is een fixed price - fixed time project ook de beste keuze. De voordelen van fixed price - fixed time projecten op een rijtje:

  • Strakke kostenbeheersing
  • Accurate planning
  • Het eindresultaat is van te voren bekend

Senet heeft zeer mooie projecten tot een goed einde mogen brengen. Wij zijn trots op vele succesvolle cases, zoals bijvoorbeeld bij het Planbureau voor de Leefomgeving en ROC Mondriaan. Met welk project mogen wij uw organisatie naar een hoger niveau tillen?

Neem contact met ons op

Nacalculatie projecten

Naast de fixed price projecten biedt Senet ook projecten op basis van nacalculatie. Voor een project op basis van nacalculatie wordt een kosten indicatie gegeven, maar ligt de totaalprijs niet van te voren vast. De opdracht hoeft echter ook nog niet geheel op papier te staan om te kunnen beginnen met het project. Nacalculatie biedt u veel vrijheid om tijdens het project nog functionaliteiten bij te stellen. Deze projectvorm is zeer geschikt als de opdracht vóór de start nog niet helemaal vast ligt. De voordelen van projecten op basis van nacalculatie op een rijtje:

  • Prioriteiten kunnen gedurende het project gemakkelijk door u worden bijgesteld
  • De opdracht hoeft niet volledig op papier om te kunnen starten met het project
  • Het eindresultaat is flexibel

Veranderingen in de markt

Veranderingen in de markt of in de bedrijfsvoering leiden tot een wens voor een nieuwe applicatie, bijvoorbeeld om (administratieve) processen te vereenvoudigen. Senet voert projecten intern op eigen kantoor uit en neemt u alle techniek, architectuur en projectmanagement uit handen. Van het verbeteren en/of herschrijven van bestaande applicaties naar de geest van de tijd tot het bouwen van nieuwe software, zoals bijvoorbeeld een registratiesysteem of dealerapplicatie.

Ontwikkelmethode

Agile methodes hebben zeer snel belang in de ICT markt gewonnen, met name in de applicatieontwikkeling. Onder de verschillende Agile methodes, is Scrum het meest populair. Scrum bestaat uit een duidelijk en eenvoudig framework dat niet gebonden is aan een specifiek technologisch domein.

Senet werkt in zijn projecten met Scrum. De software wordt opgeleverd in zogenaamde sprints: iedere twee tot vier weken is er een oplevering van een stuk software. Scrum zorgt voor duidelijk inzicht in de voortgang van het project. Dit maakt dat u niet voor verrassingen komt te staan.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01