The Humans of Senet

Allemaal hebben we ons eigen verhaal. We hebben onze eigen dromen, passies, verdriet en geluk. Want ieder bedrijf bestaat uit mensen. Mensen met dromen, ideeën, wensen en verlangens. Grote en kleine organisaties, zonder mensen waren we nergens. Senet weet dit maar al te goed. Ironisch genoeg ligt ons hart in de automatisering. Niet om mensen overbodig te maken, maar juist om ze te helpen.

Helpen met hun werk, hun passies en hun dromen. Onze klanten ondersteunen om hun processen te vergemakkelijken en indirect hun mensen meer tijd en ruimte te geven om met nieuwe ideeën te komen, waarmee ze kleur aan hun organisatie geven. En onze eigen mensen helpen door hen een podium te bieden voor ontwikkeling. Een veilige omgeving om fouten te maken, te leren en te groeien. Door te investeren in mensen, zoals ouders in hun kinderen doen. Want alles wat je aandacht geeft, groeit.

Niemands reis is gelijk maar we kruisen wel regelmatig elkaars paden.

Onder de Humans of Senet verstaan wij niet alleen ons eigen team maar juist ook onze klanten en onze omgeving. Ieder mens maakt een reis door, niemands reis is gelijk maar we kruisen wel regelmatig elkaars paden. Zo is iedereen uiteindelijk met elkaar verbonden. Voor de meeste mensen is werk een groot deel van hun weekbesteding. Dan is het fijn als je baan inspirerend is en je steeds weer uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen. Wij realiseren ons dat mensen soms hun werk mee naar huis nemen, maar vooral ook hun thuis mee naar hun werk brengen. Daarom is ons uitgangpunt ook dat onze collega’s op de eerste plek mensen zijn en dan pas medewerker. Onze mensen zijn deel van onze reis en wij van die van hen. Mede door hun bijdrage is Senet vandaag de dag waar het is. Daarvoor zijn wij dankbaar.

Hard werken

En zoals dat werkt met alles in het leven, krijg je niets zomaar zonder daar hard voor te werken. Ook Senet is klein begonnen, met een passie van twee mensen die met behulp van software oplossingen workflows wilden vergemakkelijken, want uiteindelijk werk je om te leven en leef je niet om te werken. Als je klein begint waardeer je elk succes en elk punt van groei dan ook des te meer. Van gebruikte dozen als tafels voor de computers en printers tot twee fijne kantoren waar elk teamlid een eigen plekje heeft. Van een duo dat alles samen doet tot nu, een team van 20 Humans and counting.

Die groei was en is prachtig, maar ook voor Senet is niet alles van een leien dakje gegaan. In de zomer van 2007 kwam de kredietcrisis. Die sloeg hard toe. Ook onze sector werd geraakt: ICT budgetten liepen terug, bedrijven gaven minder uit aan projecten en detacheringstrajecten stopten.

Juist op zulke momenten is de kracht van je team essentieel om er weer boven op te komen. En dat lukte.

In het najaar van 2008 bereikte deze crisis zijn hoogtepunt en zorgde voor verschillende noodgedwongen ontslagen. Die deden pijn. Je raakt in zo’n periode niet alleen klanten kwijt, maar je moet afscheid nemen van goede mensen. Mensen die je dan persoonlijk raakt. Ze horen bij je team en helpen jou bij de groei van je organisatie, maar aan het eind van de dag helpt jouw organisatie hen ook bij hun persoonlijke groei en het betalen van hun hypotheek. De kredietcrisis die is ontstaan buiten de persoonlijke schuld van velen, heeft die mensen wel persoonlijk geraakt. Hoe graag je als bedrijf je mensen hier ook tegen wilt beschermen, soms is zo’n grote tegenslag te sterk. Juist op zulke momenten is de kracht van je team essentieel om er weer boven op te komen. En dat lukte. Dankzij ons hechte team en onze betrokken klanten. Zij maken ons wie we zijn. Daarom zeggen wij dan ook tegen iedereen die bijdraagt aan ons en tegen hen waaraan wij mogen bijdragen, bedankt!

- ‘The Humans of Senet’

Contact met Senet

Senet Bodegraven
Oud Bodegraafseweg 9
2411 HS Bodegraven
Bekijk op kaart

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01