BLOG

Evenementen

Meetup bij Senet: Push your side effects to the edge

8 februari 2024

Senet host de volgende Meetup van “PHP & Laravel development Eindhoven” alweer in februari. Helaas moesten we de vorige meet-up in januari annuleren, maar er is alweer snel een volgende gepland! Op 20 februari spreekt Pim Elshoff over Push your side effects to the edge. De meetup vindt plaats bij Senet op kantoor in Eindhoven.

De presentatie

Je hebt alle regels gevolgd: TDD, SOLID, CUPID en natuurlijk DDD. Maar als de tijd voor refactoring aanbreekt, moet je nog steeds al die tests uitvoeren… Je dacht dat refactoring betekende dat de tests niet veranderden!? In deze meetup zullen we zien hoe ontwerpkeuzes kunnen leiden tot testpijn – en hoe je die pijn kunt vermijden; ‘Push your side effects to the edge’. We zullen:

  • Context en bijwerkingen identificeren
  • verschillende soorten logica opsplitsen
  • *all the things* black-box-testen
  • …bepalen wanneer wel en wanneer niet!

Over Pim Elshoff

Als scrum developer heeft Pim uitgebreide ervaring met solid coding, patient mentoring en het aanpakken van grote projecten met behulp van Domain Driven Design. Pim is in 2022 bij Superscript komen werken, waar de complexiteit van technologie en verzekeringen elkaar ontmoeten in het <3 van software.

Een interessante talk voor alle ontwikkelaars

Deze avond is open voor iedereen die werkzaam is binnen de softwareontwikkeling. Kom jij ook gratis bij ons je kennis verdiepen onder het genot van pizza en een biertje/frisje? Je kunt je inschrijven via de Meetup website.

 

Houd tevens onze blog in de gaten voor toekomstige meetups bij Senet!