BLOG

Evenementen, Over Senet

André Kuipers theatercollege

28 januari 2016

Senet heeft gisteren met de collega’s kunnen genieten van een leerzame avond verzorgd door André Kuipers. Een ideaal uitje voor jong en oud dat ook prima te combineren valt met een hapje en een drankje, of een geheel verzorgde avond met diner, zoals wij dat gisteren mochten ontvangen. Iedereen was erg enthousiast en ging met veel nieuwe kennis en inspiratie weer naar huis. Kennis over het verloop van zo’n ruimtereis en inspiratie en motivatie om je dromen na te jagen, hoe onmogelijk of onrealistisch ze ook lijken.

André Kuipers de astronaut

André Kuipers, een bijzondere man met een bijzonder verhaal. Hij vloog in 2004 voor het eerst naar de ruimte, maar zijn droom om astronaut te worden begon al veel eerder. De eerste interesse was bij André gewekt toen hij sciencefictionboekjes kreeg van zijn oma. Hij ging later geneeskunde studeren en kwam bij de Koninklijke Luchtmacht terecht als keuringsarts waar hij onderzoek deed naar ruimtelijke desoriëntatie bij vliegers en ruimteziekte bij astronauten. Door de ervaring die hij daar opdeed, mocht hij aan de slag als arts en onderzoeker bij de ESA, de Europese variant van de NASA. Op een gegeven moment zag hij zijn kans schoon en solliciteerde naar een functie als astronaut en hij werd aangenomen voor het Europese astronautenkorps. Na jaren training mocht hij dan zijn eerste ruimtereis maken. En dat smaakte naar meer…

Alcione wilde wel even op de foto met deze Nederlandse ruimtelegende! Selfie!

Theatercolleges

Hoe snel ga je naar de ruimte? Wat gebeurt er met je lichaam in de ruimte? Hoe ga je naar de wc in de ruimte? Welke tijd gebruiken ze daar? En wat moet je eigenlijk allemaal kunnen om astronaut te worden? Je aurora-lichtkomt dit en veel meer te weten tijdens een college van André. Hij vertelt alles over zijn (jeugd)dromen en ervaringen in de ruimte tijdens zijn speciale theatercolleges. Hij maakt op dit moment een tour door Nederland en zal binnenkort nog te zien zijn in verschillende theaters in Nederland, waaronder in Alkmaar, Utrecht en Den Bosch. Kijk even op de website als u meer wilt weten of ook graag eens een college wilt bijwonen. Tevens is hij privé als spreker in te huren. Wij kunnen het als Senet van harte aanbevelen, een leerzaam en spannend uitje en een unieke kans om deze bijzondere man je prangende vragen te stellen.