BLOG

Nieuws, Softwareontwikkeling

Slimme software helpt kinderen beter rekenen

2 februari 2016

Kinderen die op school rekenen met behulp van slimme tablets, leren beter dan hun leeftijdsgenootjes zonder die digitale assistentie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met de Universiteit van Twente dat gehouden werd onder ruim 2500 leerlingen.

Slimme software Snappet

De kinderen hadden in het onderzoek tijdens de rekenlessen een tablet tot hun beschikking met ‘slimme software’ genaamd Snappet. Die slimme software reageert op de antwoorden die de kinderen geven op de rekensommen. Het kind krijgt direct feedback op het gegeven antwoord. Daarmee weet het kind meteen of hij of zij de vraag goed of fout beantwoord heeft. Daarnaast past de software de vragen aan het rekenniveau van het kind aan, zodat zelfs in een klas met 30 kinderen, ieder kind op eigen niveau les kan krijgen; iets dat een leraar onmogelijk in één les aan alle leerlingen kan bieden. Het aanpassen op eigen niveau werkt als volgt: als de leerling op een rekenvraag een juist antwoord geeft, krijgt hij of zij daarna een moeilijkere vraag. Mocht de leerling een vraag fout beantwoorden, krijgt hij of zij daarna een makkelijkere vraag. Dit systeem werkt niet alleen voor rekenen maar ook voor taal.

Meer en sneller leren

De leerlingen krijgen niet alleen beter les op hun eigen niveau, uit het onderzoek bleek ook dat kinderen meer en sneller leren dan bij klassiek onderwijs zonder slimme tablets. “Elke leraar wil zijn leerlingen op hun eigen niveau lesgeven. Maar met meer dan twintig leerlingen in de klas is dat fysiek onmogelijk. We weten nu dat het met dit soort adaptieve onderwijstechnologie wel kan”, aldus Kennisnet, de publieke organisatie voor onderwijs en ict.

ED53SIZ8YV

Slimme software oplossingen

Bent u ook op zoek naar slimme oplossingen voor in het onderwijs, in de ruimste zin van het woord? Senet heeft ruime ervaring in de bouw en het onderhoud van verschillende applicaties gericht op het onderwijs. Neem contact op met Geurt Jan van Ek voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01