BLOG

Nieuws

Osmo Coding leert kinderen programmeren

13 oktober 2016

Osmo Coding zorgt ervoor dat kinderen op een heel laagdrempelige manier kennis kunnen maken met programmeren. Zij brengen nu een soort slimme blokkendoos op de markt die kinderen leert hoe programmeren werkt. Dat leerzame ‘speelgoed’ is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

Het is een goede ontwikkeling dat kinderen al vroeg kennis maken met programmeren omdat programmeren echt de toekomst is. Het is niet meer weg te denken uit ons leven en we hebben de kinderen van nu hard nodig om in de toekomst aan alle vraag te kunnen voldoen. Osmo Coding combineert een app met de blokjes. Het werkt dan als volgt: Osmo levert in de set een standaard, waar de iPad rechtop in moet. In die standaard zit een speciaal spiegeltje dat over de frontcamera valt. Daardoor heeft de app zicht op de oppervlakte die zich voor de iPad bevindt. Daar gaan de kinderen aan de slag met de blokken. De blokken kunnen de kinderen aan elkaar klikken. Ze hebben draaiknoppen om richtingen te bepalen en er is een startknop om na het bouwen commando’s mee te geven. Als de kinderen commando’s geven, kunnen ze daar een poppetje op het scherm mee besturen. Om een voorbeeld te geven: als het poppetje 2 stappen naar links moet, dan moeten de kinderen het richtingsblokje naar links zetten en een blokje met het cijfer 2 aan vast klikken om het aantal stappen aan te geven.

Op deze manier leren kinderen op een gesimplificeerde manier om commando’s te koppelen aan gevolgen/activiteiten op het scherm. Het speelgoed van Osmo Coding is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en verkrijgbaar op hun eigen site playosmo.com maar ook in de bekende Nederlandse (web)winkels zoals bol.com, mediamarkt.nl en in Apple Stores.