BLOG

Onderwijs

OER opstellen zonder Excel

3 mei 2018

De OER (Onderwijs en Examen Regeling) creëren zonder het gebruik van (losse) Excel sheets. Kan dat? Ja, dat kan zeker. Senet ontwikkelde OERknal: een applicatie die het gehele creatie proces van de Onderwijs- en Examenprogramma’s begeleidt waardoor u de OER zonder Excel sneller, gemakkelijker en overzichtelijker creëert.

In gesprekken met onderwijsinstellingen uit het mbo merkten wij dat er nog ontzettend veel Excel sheets worden gebruikt voor de creatie van Onderwijsprogramma’s en Examenprogramma’s. Er gaan losse versies van de Onderwijs- en Examenprogramma rond en het is soms een uitdaging om goed overzicht te houden. Zeker met de vele verschillende mensen die in het onderwijs betrokken zijn bij de OERen en daarvoor allemaal hun eigen onderdeel moeten aanleveren, is dit een langdurig proces dat veel efficiënter kan.

 

oer-in-excel

Excel niet voor multi-user gebruik

Excel is ooit ontwikkeld als spreadsheet programma met rekenfunctie, maar wordt tegenwoordig door zijn gebruikers benut voor de meest uiteenlopende functies die soms zelfs niets meer met rekenen te maken hebben. Dat wil niet meteen zeggen dat dat geen goed idee is. Maar zodra er een project is waar je met meer mensen aan werkt en waarbij overzicht erg belangrijk is, is Excel niet meer de beste keuze. Voor u het weet zwerven er vijf verschillende versies van een Onderwijsprogramma rond.

Als alle input dan geleverd is, moeten de losse Excel sheets vervolgens vaak worden overgetypt in EduArte of een vergelijkbaar SIS. Daar komen ook weer veel extra uren bij kijken, evenals de kans op fouten bij al deze handmatige werkzaamheden. Als software ontwikkelaar met een focus op automatisering konden wij dit niet negeren.

OER automatiseren

OERknal is een applicatie voor het mbo die zorgt dat de betrokken collega’s bij de OER creatie het proces op dezelfde manier aanvliegen, middels de workflow in de applicatie. Er wordt daarmee strak bijgehouden in welke fase een Onderwijs- of Examenprogramma zich bevindt, wie er aan zet is en of het proces op schema ligt. Daarmee werkt u altijd met één versie van het Onderwijs- of Examenprogramma én importeert u dit na afloop eenvoudig in EduArte.

Wilt u ook uw OER proces kwalitatief beter, sneller en gemakkelijker maken? Maak een afspraak met onze onderwijsadviseur Marcel Maes voor een vrijblijvende demo van OERknal bij u op locatie.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Marcel Maes

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.