BLOG

Evenementen

Meetup bij Senet: Meteor, bouw apps met JavaScript

7 juli 2017

Woensdag was de #PHP & Laravel groep bijeen voor een meetup op ons kantoor. Spreker Koen Lavrijssen hield een talk over Meteor. Hij gaf daarbij een live demo hoe je apps kunt bouwen met Meteor. Deze talk was taalonafhankelijk en daardoor geschikt voor een bredere doelgroep. Een enthousiaste groep ontwikkelaars was afgekomen op deze talk. Voor en na de presentatie was er gelegenheid tot ontmoeting, onder het genot van drankjes en natuurlijk pizza!

Koen Lavrijssen was de spreker deze avond. Ondanks zijn jonge leeftijd (25) is Koen al geruime tijd bezig met programmeren. Hij startte op zijn 12de en is nooit meer gestopt. In zijn studietijd ontwikkelde hij Mr Winston, een hospitality cash register systeem, gebaseerd op Meteor. Na zijn studie Information Management aan de Universiteit van Tilburg richtte hij DUODEKA op. Een corporatie waar alle programmeurs ook ondernemers zijn omdat ze als onafhankelijke IT professionals aan het werk zijn onder de naam van DUODEKA.

meetup-senet

Over Meteor

Meteor of MeteorJS is een gratis en open source JavaScript web framework gemaakt d.m.v. Node.js. Meteor maakt rapid prototyping mogelijk en produceert cross-platform (Web, iOS, Android) code. Het integreert met MongoDB en gebruikt DDP en een publish-subscribe pattern om verandering in data automatisch te verspreiden naar clients zonder dat de ontwikkelaar synchronizatie code moet schrijven. Meteor is afhankelijk van jQuery. De slides van de presentatie van Koen over Meteor en hoe je apps bouwt met JavaScript kan je hier terugkijken.

Ontmoeting en ontwikkeling

Senet heeft het wederom als erg positief ervaren om deze leuke groep mensen te hosten. De meetups bieden een laagdrempelige kans tot ontmoeting en ontwikkeling. Je kunt leren van je collega’s uit je vakgebied en je ontmoet gelijkgestemden. Natuurlijk helpt het ons als software ontwikkelingsbedrijf ook om bekender te worden in de regio en ons netwerk verder uit te breiden. Daarnaast vinden onze collega’s het ook erg leuk om andere ontwikkelaars te ontmoeten en te discussiëren over hun vakgebied. We zien dan ook steeds weer andere Senetters die deelnemen aan de meetups.

Meetup bij Senet

Ben jij ook actief in een meetup groep op gebied van #php of .NET en zou je graag eens met je groep bij ons langskomen? Dat kan! Stuur even een mailtje naar info @ senet punt nl en we nemen de mogelijkheden verder met je door.