BLOG

Achtergronden, Softwareontwikkeling

Hoe verschilt DevOps van Agile?

28 mei 2016

In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen DevOps en Agile. Die zijn er namelijk zeker wel, ook al worden de termen vaak door elkaar heen gebruikt.

DevOps

DevOps is een term die draait om de fundamentele en operationele aspecten van het produceren van software, zoals bijvoorbeeld continuous depolyment, software containers, environment setup, automated testing en continuous integration.

DevOps engineers zijn eigenlijk vooral operationele ontwikkelaars. Ze moeten met een grote verscheidenheid aan (open source) technologies kunnen werken, code en script kunnen schrijven, ervaring hebben met systeem en IT beheer, automation tools goed begrijpen en daarnaast nog over vele andere vaardigheden beschikken.

Agile

Agile gaat om de 12 principes van het Agile Manifesto voor het produceren van software. Ook de beste ontwikkelaars gebruiken deze principes in hun dagelijkse werk.

Agile Developers doen precies wat de naam al doet vermoeden. Agile. Agile Developers zijn normaal gesproken erg samenwerkend onderling met alle leden, werken ook nauw samen met de klant, zijn zeer flexibel wat betreft veranderingen die vanuit de klant worden geïnitieerd en implementeren projecten vroeg om wijzigingen mogelijk te maken.

DevOps vervolg op Agile?

Is DevOps het vervolg op Agile? Ondanks dat DevOps wezenlijk verschilt van Agile, zou je dit toch zo kunnen stellen. DevOps maakt namelijk af waar Agile om begonnen is: technologische en procesmatige integratie tussen ontwikkeling en beheer. Waar de focus van Agile vooral ligt op de klant en IT-vernieuwing, zorgt DevOps voor de samenwerking tussen ontwikkeling en beheer. Dat is dan ook waar de naam aan ontleend is: Dev staat voor Development en Ops voor Operations. DevOps kent twee kernprincipes: Continuous Integration en Continuous Delivery. Als u meer wilt weten over DevOps zelf, lees dan ons uitleg blog over DevOps.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01