Dinnissen

Een planningstool voor procesverbetering in de industrie

“We hebben bij Dinnissen nu echt een aanzienlijke logistieke verbetering door de planningstool van Senet.”

Dinnissen is een bedrijf in procestechnologie. Dinnissen maakt machines en bouwt projecten voor de feed-, petfood-, food- en chemie-industrie. Het bedrijf wilde graag meer efficiëntie in het productieproces van de machines en zag daarvoor een planningstool als een goede hulp. Senet bleek hierin de beste partner voor Wouter Kuijpers, Director Operations bij Dinnissen.

Traject en randvoorwaarden

Dinnissen had voor de komst van Senet’s planningstool al wel een ERP pakket en een los planningspakket. Dinnissen wilde echter graag dat dat planningspakket beter geïntegreerd kon worden in het ERP pakket. Dat was met de toenmalige pakketten niet mogelijk en men kwam tot de conclusie dat hiervoor maatwerk nodig was. En laat daar nou net Senet’s kracht zitten.

Aanbesteding

In zijn oriëntatie voor een mogelijke partner om de planningsapplicatie te bouwen, ging Wouter in gedachten terug in het verleden: met wie had hij wel eens gewerkt of zaken gedaan die hierbij zou kunnen helpen? Senet’s oprichter Geurt Jan van Ek kwam snel in zijn gedachten op, door een vroegere werksituatie. “Na enkele gesprekken was het duidelijk; Senet zou voor Dinnissen precies dat maatwerk kunnen bieden dat het bedrijf nodig had.”

“Na enkele gesprekken was het duidelijk; Senet zou voor Dinnissen precies dat maatwerk kunnen bieden dat het bedrijf nodig had.”

Verbetertraject

Dinnissen was parallel aan de ontwikkeling van de planningstool al bezig met een verbetertraject om ervoor te zorgen dat spullen op tijd op de gewenste locatie zijn. Als je wilt starten met de bouw van een machine en sommige onderdelen zijn te laat, levert dat vertraging op. Maar als onderdelen veel te vroeg aanwezig zijn, is dat ook ongewenst. Onderdelen nemen veel plaats in en raken bijvoorbeeld gemakkelijker beschadigd als ze lang moeten blijven liggen. Het streven werd dus dat de onderdelen tussen de 0 en 5 werkdagen voordat ze gebruikt worden, aanwezig zijn. Om het doel, een beter voorraad en resource management, te bereiken, zou de planningstool de perfecte applicatie zijn.

De planningstool

Senet heeft voor Dinnissen een planningstool gemaakt die zowel zorgt voor de planning van voorraad als voor de planning van mensen. De tool geeft inzicht in de totale workflow van een project; hoeveel en welke onderdelen zijn er nodig voor een bepaalde machine, wanneer is welk onderdeel precies nodig, hoe lang duurt het om (een deel van) een machine te bouwen en hoeveel mensen heb ik wanneer nodig. Het zorgt ervoor dat de juiste mensen en de juiste onderdelen op het juiste moment op de juiste plek zijn. De doelgroep van de applicatie is erg breed: eigenlijk werkt de hele operationele afdeling ermee. Van engineering tot inbedrijfname, alle afdelingen worden in de tool gepland.
Dinnissen zorgde voor de functionele specificaties en het functioneel ontwerp en Senet heeft de applicatie ontwikkeld. “De planningstool heeft voor ons veel veranderd. De applicatie doet precies wat we verwachtten. Wij hebben nu meer inzicht in wat er aan werk ligt. We kunnen beter het juiste materiaal op het juiste moment op de juiste plek krijgen. We hebben bij Dinnissen nu echt een aanzienlijke logistieke verbetering door de planningstool van Senet. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee.”
“Naast dat we het gewenste product hebben gekregen, is het proces ook prettig verlopen”, aldus Wouter Kuijpers. Om deze planningsapplicatie te kunnen bouwen werd Senet collega Edwin bij Dinnissen gedetacheerd. Senet kan ook op eigen locatie een project voor een klant uitvoeren, maar in dit geval was een detacheringsconstructie geschikter omdat het projectontwerp voor Dinnissen voor de start nog niet 100% vast lag. Een software engineer die dan bij je op kantoor zit, is dan soms toch makkelijker. “De samenwerking met Geurt Jan en Edwin van Senet was top!”

Als u ook opzoek bent naar een perfect op uw bedrijf afgestemde maatwerk oplossing, neem dan zeker contact met ons op. Zowel in detacheringsvorm als in projectvorm, intern bij ons of juist bij u op locatie, er is veel mogelijk bij Senet. Wij zijn u graag van dienst.

 

Over Dinnissen

In het bedrijf werkt men met 175 medewerkers aan allerlei machines voor klanten op gebied van feed-, petfood, food en chemie-industrie. Dinnissen opereert zeer breed; het bedrijf is regionaal, nationaal en internationaal  actief. Van Oirlo tot Nieuw Zeeland worden klanten bediend met zeer specialistische kennis omtrent machinebouw. In 1948 is Dinnissen begonnen als machinespecialist voor de mengvoederindustrie. Hun kennis van zaken en gebruikte techniek ontwikkelde zich snel en werd bekend in verschillende industrieën. Vandaag de dag is Dinnissen toonaangevend en befaamd om haar kennis, producten en maatwerkoplossingen in de wereld van poeders, korrels en granulaten. Ontwikkeld, getest en gefabriceerd in eigen huis. Daarnaast zorgt Dinnissen voor montage, inbedrijfname en service op locatie bij de klant.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.