BLOG

Nieuws

Senet lanceert twee nieuwe applicaties: StageKompas en OERknal

20 januari 2017

Senet lanceert twee nieuwe standaard applicaties voor het onderwijs: StageKompas en OERknal. StageKompas richt zich op het voortgezet onderwijs en biedt scholen een totaaloplossing voor het stageproces voor leerling, docent, stagebureau en stagebedrijf. OERknal is gericht op het mbo onderwijs en biedt een oplossing om de OER (Onderwijs- en Examenregeling, red.) veel sneller en beter gereed te krijgen.

StageKompas

Stagekompas is een stageapplicatie voor leerling, docent, stagebureau en stagebedrijven. De applicatie biedt leerlingen de mogelijkheid een stage te zoeken en te reserveren. StageKompas geeft docenten overzicht over hun klassen en biedt ze de mogelijkheid om rapportages uit te draaien. Het stagebureau kan onder andere contracten genereren, getekende contracten registreren en bulk mails sturen. Verder is er nog een optie om bedrijven zelf in het systeem stages te laten plaatsen.

De applicatie zorgt voor meer overzicht in het stageproces en versoepelt het traject. StageKompas is gericht op het vmbo, maar zou kunnen worden uitgebreid naar andere onderwijsniveaus waar men ook stages loopt, zoals het mbo en het hbo.

OERknal

OERknal is een applicatie die het onderwijs ondersteunt met het creëren van de onderwijs- en examenprogramma’s. OER staat voor Onderwijs en Examenregeling: een veelgehoorde term in het onderwijs. Jaarlijks moeten er duizenden OER documenten worden gemaakt, gereviewd en gedocumenteerd in de Student Informatie Systemen. Dat is een eis van de overheid. OERknal ondersteunt het (mbo) onderwijs daarin. De workflow in de applicatie begeleidt het creatieproces van de onderwijs- en examenprogramma’s die de basis voor de OER vormen.

OERknal heeft een mogelijkheid tot import van de programma’s in het Student Informatie Systeem (SIS). OERknal heeft als voordeel dat de OER sneller gereed is, er minder kans is op fouten door automatische checks in het systeem, er één actuele versie van de toetsboom is en dat er vooral ook veel tijd wordt bespaard met de automatische import naar een SIS zoals EduArte. OERknal is gericht op het mbo.

StageKompas en OERknal op de NOT 2017

Wij hebben de eerste lancering van deze applicaties op de NOT (Nationale Onderwijs Tentoonstelling) gedaan: de grootste onderwijsbeurs van Nederland. Daar hebben wij al veel professionals uit het onderwijs mogen ontmoeten. Wij zijn voornemens om meerdere belangrijke onderwijsevenementen te bezoeken de komende tijd en zullen u uiteraard op de hoogte houden. Deze nieuwe software applicaties voor het onderwijs bieden vo en mbo scholen een manier om hun stage en OER proces te automatiseren. Voor een persoonlijke demo of meer informatie over één of beide applicaties kunt u contact opnemen met Edwin Willemse.

Senet heeft besloten alle onderwijskennis te bundelen in een speciale onderwijsorganisatie: FirstKlas. FirstKlas levert standaard applicaties voor het onderwijs, zoals OERknal, FormuLeer en StageKompas. Op de FirstKlas website leest u meer.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Elbert de Bruin

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.