BLOG

Evenementen

Senet Diving Cup 2016: virtual reality primeur en een recap

11 februari 2016

Een Virtual Reality ervaring op 10 meter hoogte

Wij willen graag, als bedrijf met een technische ondertoon, die terug laten komen in onze sponsoring. Natuurlijk is een sponsoring in de vorm van geld erg welkom bij een evenement, maar wij willen daarnaast wat meer bijdragen, iets origineels, iets dat past bij ons bedrijf.

vrapp-sdc-10m

Een duik van een 10 meter hoog platform? Durft u het aan?

Virtual Reality is hip; zowel bedrijven als consumenten krijgen steeds meer de kans om te ervaren hoe het is om ‘deel te zijn van een foto of video’. De 360 graden camera geeft complete vrijheid om om naar elke plek om je heen te kijken. Door middel van een Virtual Reality bril waan je je even in een andere wereld. Deze techniek vonden wij uiterst geschikt om mensen te laten ervaren hoe het is om van het 10 meter hoge platform te springen.

Vanaf de tribune lijkt het platform misschien niet zo hoog; dat is het zeer zeker wel. Het platform is 10 meter, je ogen zitten al minimaal 1,5 meter daar boven en je kijkt ook nog eens in een diep zwembad van enkele meters. De rekensom is eenvoudig te maken. De gasten op de VIP middag hadden de primeur, maar nu kunnen we de ervaring dan ook verder delen: springt u zelf eens van het 10 meter hoge platform als u durft! Wij hebben nog veel meer impressies gemaakt van andere duikplanken, platforms én onder het water. U vindt deze allemaal als ‘tour’ op ons online Virtual Reality platform. Voor de beste ervaring heeft u een Virtual Reality bril nodig (ook wel Virtual Reality Goggles genoemd). U speelt het filmpje of de foto dan af op uw smartphone, die u in een speciaal vakje in de bril kunt steken. Die brillen zijn op allerlei plaatsen te koop maar wij hebben ook nog enkele unieke Senet Diving Cup exemplaren in de aanbieding. Neem daarvoor even contact met ons op.

Virtual Reality heeft de toekomst en wij willen daar als Senet dan ook nog graag mee verder gaan. Wij houden u op de hoogte van nieuwe filmpjes en foto’s via ons platform, website en sociale media.

Recap van de Senet Diving Cup 2016

De Senet Diving Cup 2016 is weer voorbij en het was een fantastisch weekend. Er hebben honderden springers uit twintig landen deelgenomen aan het internationale schoonspringevenement. Maar daarnaast hebben we ook mogen genieten van vele leuk verklede kinderen die meededen aan het EK synchroon bommetje. En we hebben een gezellige VIP middag mogen beleven samen met onze relaties en die van andere sponsoren. Kijk en geniet mee van onze recap in snapshots van dit weekend:

vr filmpje

De voorbereidingen voor de Virtual Reality ervaring in volle gang. Natuurlijk moet alles even goed getest worden…

senet spel

En ook de Noorse deelnemers zijn al druk in de weer met het Senet spel.

senet spel 2

Ons Senet spel uit de goodiebag valt in de smaak, vinden we leuk 🙂

senet-winners1

Op de foto met de winnaars van de Dames 3M Open Finale. Trots!

 

 

 

 

 

 

brazilie-vip

De VIP middag was geheel in Braziliaans carnavalsthema, gericht op de aankomende Olympische Spelen in Rio de Janeiro en het huidige carnavalsweekend in Nederland. Brazil, la la la la la….

 

ah bommetje

EK Synchroon Bommetje, om ook kinderen uit de regio meer bij het schoonspringen te betrekken mochten ze met hun school naar de Senet Diving Cup. Wat een super leuke carnavalsmiddag was dit en wat waren de kinderen leuk verkleed! Lita en Lindsey uit groep 3 van de Odaschool wonnen de wedstrijd, gefeliciteerd meiden!

 

 

 

 

 

springers

Wat een springtalenten! Er zijn honderden sprongen gemaakt. Wilt u meer foto’s zien? Neem dan zeker even een kijkje in het fotoalbum: https://goo.gl/FTsIfa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toekomst van de schoonspringsport

De Senet Diving Cup heeft naast mooie sprongen en troste winnaars, ook veel media aandacht gekregen. Wij zijn erg blij met deze publicaties omdat het de in Nederland relatief kleine schoonspringsport verder vooruit kan helpen.

Naast die publicaties, vinden we het ook erg leuk om ieder jaar weer de kinderen van scholen uit de regio uit te nodigen om te komen kijken naar het evenement. Zij zijn de toekomst in de breedste zin van het woord en dus ook onze toekomstige sporttalenten. Ze krijgen uitleg over de sport en mogen zelf een bommetje maken van de 1 meter duikplank. Deze traditie trekt ieder jaar steeds meer kinderen en die ook zeer enthousiast alle springers aanmoedigen.

Met deze boost voor de schoonspringsport kijken we dan ook al uit naar de komende editie van de Senet Diving Cup in 2017, maar eerst maken we ons op voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, spannend!