BLOG

Onderwijs

saMBO ICT meeting 5 & 6 okt 2017

12 oktober 2017

Marcel Maes is voor Senet naar de saMBO meeting gegaan in Arnhem. Deze keer waren ze te gast bij Rijn Ijssel. De hoofdonderwerpen van deze saMBO ICT meeting waren Digitalisering in het onderwijs en Onderwijslogistiek. Met een mix van keynotes en workshops was het een informatieve en interactieve dag.

Marcel vond de presentatie van Joël de Bruijn erg indrukwekkend. Die had als onderwerp: Blockchain in het onderwijs: de verkenning van hype en potentieel. De spreker van de Onderwijsgroep Tilburg bracht de content zo enthousiast dat het direct aansprak.

sambo-ict-meeting

Keuzedelen

Naast de presentatie over Blockchain in het onderwijs, vond Marcel ook de workshop over ‘Keuzedelen binnen Noorderpoort: verfijning van de inrichting in systeem en proces’ erg interessant. Keuzedelen zijn in het leven geroepen om de leerling meer keuzevrijheid te geven om zijn of haar eigen opleiding samen te stellen. In praktijk zien we dat veel scholen de leerlingen een x aantal keuzedeel opties geven waaruit de leerlingen mogen kiezen. Iedereen stoeit met de wetegeving omtrent keuzedelen en hoe je dat het beste kunt inrichten. Dit is voor Senet ook een interessant onderwerp gezien de SaaS applicatie die wij momenteel ontwikkelen (OERknal) die toegespitst is op de ontwikkeling van de OER binnen het mbo onderwijs. ‘Keuzedelen’ zal één van de modules van de applicatie zijn. Als u meer informatie wilt over de ontwikkeling van OERknal kunt u verder lezen op de FirstKlas website of direct contact opnemen met ons.

sambo-ict-logo

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Elbert de Bruin

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01