BLOG

Softwareontwikkeling

Onderwijsinstellingen oriënteren zich op de Senet Conversietool Onderwijsprogramma

23 juni 2016

Gisteren hebben wij bij Senet een aantal onderwijsinstellingen uit het middelbaar beroepsonderwijs mogen verwelkomen. Het gaat om een kennisuitwisseling die wij faciliteerden in onze vestiging in Eindhoven. Er werd gesproken over de mogelijkheden die de Senet Conversietool Onderwijsprogramma kan bieden om de OER sneller gereed te krijgen.

senet-conversietool

Senet Conversietool Onderwijsprogramma

Veel mbo instellingen gebruiken Edu Arte of een vergelijkbaar Student Informatie Systeem (SIS) voor hun studentenadministratie. Onderwijs- en Examenprogramma’s importeren in zo’n SIS levert vaak nog problemen op: de programma’s moeten dan handmatig worden overgetypt. Dat is zonde van de kostbare tijd die nuttiger kan worden besteed aan de verbetering van het onderwijs.

Senet heeft een tool ontwikkeld die het importeren wel mogelijk maakt, en met slechts één druk op de knop. Wij willen daar zoveel mogelijk onderwijsinstellingen mee helpen. Daarvoor was een kennisuitwisseling tussen partijen die de Senet Conversietool al gebruiken en partijen die zich nog oriënteren een zeer nuttige en leerzame stap. Iedere onderwijsinstelling kent weer een verschillend werkproces waar wij ook veel van kunnen leren voor de verbetering van onze applicatie.

Mocht u meer willen weten over de Senet Conversietool Onderwijsprogramma, lees dan zeker onze meest recente referentie case van ROC Midden Nederland. Die onderwijsinstelling werkt al met de Senet Conversietool en deelt de ervaringen graag met u.

Senet heeft besloten alle onderwijskennis te bundelen in een speciale onderwijsorganisatie: FirstKlas. FirstKlas levert standaard applicaties voor het onderwijs, zoals OERknal, FormuLeer en StageKompas. Op de FirstKlas website leest u meer.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01