BLOG

Evenementen

IPON & saMBO ICT

13 februari 2018

Omdat wij als software ontwikkelaar voor het onderwijs goed beslagen ten ijs willen komen, is het voor ons belangrijk aanwezig te zijn op dé evenementen in de onderwijs sector. Die komen vooral in januari, februari en maart voor en dat zijn dan ook de drukste maanden. Afgelopen week waren collega’s Marcel Maes en Edwin Willemse aanwezig op de IPON en de saMBO ICT conferentie.

IPON 2018

De IPON staat bekend als een event voor onderwijsinnovatie en ICT. Omdat wij ons als een expert in onderwijssoftware willen positioneren, moeten wij ook op dergelijke evenementen aanwezig zijn. Een bezoek aan IPON kon dan ook niet uitblijven. We vonden de IPON een betere beurs, voor softwareleveranciers voor het onderwijs zoals wij, dan de NOT omdat de IPON veel meer toegespitst is op dit vakgebied. Natuurlijk is de NOT een grote onderwijsbeurs, maar zowel de gasten als de onderwerpen waren dan ook veel breder.

Op de IPON hebben Marcel en Edwin veel IT bedrijven gezien; interessant ontwikkelingen in de software en automatisering. Een belangrijk onderwerp op de beurs was netwerkbeveiliging en security. Het centrale thema van de IPON 2018 was ‘Professionalisering en 21e eeuwse vaardigheden’.

IPON-2018 IPON-2018 IPON-2018

saMBO ICT – Zadkine

De saMBO ICT conferentie vindt twee keer per jaar plaats en voor elke conferentie is een andere school gastlocatie. Bij deze editie in februari 2018 was dat Zadkine. De conferentie is geheel gericht op ICT in het mbo, in de breedste zin van het woord. Marcel en Edwin hebben veel bekenden (en onbekenden) gesproken en interessante gesprekken gevoerd. Ook hebben ze enkele workshops gevolgd, waaronder ‘De onderwijslogistieke uitdagingen m.b.t. keuzedelen en examenplanning’.
Daarnaast werd tijdens de conferentie de ICT-monitor mbo 2017 uitgereikt. Een zeer interessante publicatie voor onze sector waar we erg blij mee zijn.

Centraal aanmelden

Een belangrijk onderwerp dat terugkwam op de conferentie was het ‘centraal aanmelden’. Nu melden leerlingen zich nog per school aan en doen ze dat vaak bij verschillende scholen tegelijkertijd. Als er een portal komt voor het algemeen aanmelden voor mbo onderwijs en daar vervolgens een school en/of scholen worden gekozen, is dit veel overzichtelijker en efficiënter voor zowel leerling, school als administratie.

saMBO-ICT-februari-2018

saMBO-ICT-februari-2018

Zadkine-luchtvaart

Senet heeft besloten alle onderwijskennis te bundelen in een speciale onderwijsorganisatie: FirstKlas. FirstKlas levert standaard applicaties voor het onderwijs, zoals OERknal, FormuLeer en StageKompas. Op de FirstKlas website leest u meer.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Elbert de Bruin

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.