BLOG

Softwareontwikkeling

Concurrentievoordeel dankzij maatwerk software

26 oktober 2020

Combinatie domein- met ontwikkelkennis zorgt voor snellere ROI

In een recent interview van Computable met Geurt Jan van Ek, directeur van Senet, blijkt dat maatwerk software niet alleen een bepaald knelpunt kan wegnemen, maar ook dat door dit slim te vermarkten de opdrachtgever zijn ontwikkelkosten kan terugverdienen. Sterker nog; door de eigen domeinkennis te combineren met de technische kennis van de softwareleverancier kan een nieuw product ontstaan met nieuwe businesskansen.

Een voorbeeld hiervan is de maatwerk applicatie die Senet heeft ontwikkeld voor Het Certificaat

Het Certificaat realiseert concurrentievoordeel door maatwerk software

Kennis van veiligheid op de werkvloer is essentieel in veel beroepen, met name in de bouw en de petrochemische industrie. Om er zeker van te zijn dat elke werknemer dezelfde kennis heeft en de juiste wet- en regelgeving kent, zijn er hiervoor verschillende opleidingstrajecten. Het Certificaat is een onafhankelijk exameninstituut voor VCA en VCU examens en faciliteert de examentrajecten voor bedrijven, particulieren en uitzendbureaus. Om dit in meerdere landen correct te laten verlopen, zijn er veel administratieve handelingen noodzakelijk.

De maatwerk applicatie die door Senet is ontwikkeld, voorziet in de automatisering van de gehele examenadministratie. Het volledige proces van het aanmelden van het examen bij de officiële instanties tot het verzenden van het diploma is in één applicatie geregeld. Het is voor klanten van het Certificaat mogelijk om een examen en de bijbehorende examenkandidaten aan te melden. De applicatie voorziet Het Certificaat verder in:

  • het automatiseren van examenoproepen (in de eigen taal) voor zowel kandidaat als examinator
  • het downloaden van resultaatbrieven
  • het automatisch genereren van inloggegevens, het versturen van certificaten
  • het uitdraaien van adresstickers (indien het certificaat per post wordt verstuurd) 

De resultaten zijn 30 minuten na examenafname al online beschikbaar. 

Het Certificaat heeft met deze nieuwe applicatie zeker 1 fte bespaard. Dit leidt ook tot een verbetering van de marktpositie ten opzichte van de concurrenten; die zijn namelijk nog niet zo vergevorderd met het automatiseren van hun processen. Dit zorgt er weer voor dat Het Certificaat scherpere prijzen kan hanteren. Zij creëren hiermee een belangrijk concurrentievoordeel.

Samenwerking combineert domein- met ontwikkelkennis

Het Certificaat loopt hiermee voorop in zijn branche en bedenkt dat deze applicatie daarom ook uitstekend inzetbaar is bij soortgelijke bedrijven. Door Senet te vragen het product technisch te ondersteunen met een service-overeenkomst kan Het Certificaat deze applicatie nu in licentie verkopen aan andere bedrijven. Zo wordt een deel van de eerdere ontwikkelkosten terugverdiend. Het is zelfs niet ondenkbaar dat dit tot een nieuwe business case leidt. Het is een win-win situatie. Het Certificaat wint door snellere ROI van de ontwikkelkosten te realiseren. De nieuwe klant van het Certificaat wint door dezelfde voordelen te realiseren zonder de gehele maatwerk software ontwikkelkosten te dragen. 

Meer informatie?

Wilt u ook weten hoe wij u met maatwerk software een business kans op maat kunnen leveren? Senet heeft jarenlange expertise en wij kunnen u van een gedegen advies voorzien. Een vrijblijvende afspraak is altijd mogelijk!

Bent u benieuwd naar een meer uitgebreide klantervaring van Het Certificaat? Lees dan ook onze klantcase: Het complete examentraject geautomatiseerd voor Het Certificaat

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.