BLOG

Evenementen

Senet neemt deel aan NOT 2017

2 november 2016

Wij zullen aanwezig zijn op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2017. Deze beurs wordt iedere twee jaar georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is dé plek waar mensen uit het onderwijs elkaar ontmoeten en zich oriënteren op vernieuwing in het onderwijs. Als (software) leverancier is dit de kans om onze nieuwe producten te presenten. En dat gaan we dan ook doen. Wij zullen voor het mbo een Workflowtool en een Conversietool presenteren en voor het voortgezet onderwijs een Stageapplicatie.

Workflowtool en Conversietool

De Workflowtool en Conversietool zijn bedoeld voor het mbo. De Workflowtool helpt je door het proces van het opstellen van de OER en de Conversietool zorgt ervoor dat die direct wordt geüpload in het Student Informatie Systeem, zoals bijvoorbeeld EduArte. Niets meer handmatig overtypen zoals bij veel scholen nog het geval is. Dat bespaart ontzettend veel tijd die weer kan worden besteed aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. De Conversietool kan zowel opzichzelfstaand als gecombineerd met de Workflowtool zijn werk doen en het is mogelijk om zowel het summatieve als het formatieve deel op deze manier in het SIS te importeren.

Stageapplicatie

De stageapplicatie hebben wij ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Leerlingen die stage moeten lopen, kunnen via deze applicatie gemakkelijk een stage vinden die past bij hun opleiding, fase en interesses. Leerlingen kunnen favoriete stages aanmerken, stagebedrijven raten en hun gewenste stage reserveren. Als de leerling dat doet, krijgt de docent automatisch een bericht hiervan en heeft deze de vervolgens de kans de stageaanvraag te beoordelen om te zien of deze inderdaad past bij de leerling en zijn of haar opleiding. Maar de app biedt veel meer dan dat. Docenten houden duidelijk overzicht over hun klas(sen) en zien hoe ver de leerlingen zijn. Daarnaast krijgen zij per mail een handig overzicht van de stagebedrijven die zij (binnenkort) moeten bezoeken. Het stagebureau of de administratieve afdeling kan gemakkelijk zien van welke leerlingen er nog documenten ontbreken, kan flows aanmaken, automatisch contracten genereren en bulk mails sturen. Daarnaast is het ook nog mogelijk bedrijven direct toegang te geven tot de applicatie zodat zij steeds nieuwe stageplekken kunnen toevoegen zodra zij die beschikbaar hebben.

Meer informatie

De voorbereidingen voor de NOT zijn achter de schermen al in volle gang. Binnenkort kunt u dan ook meer aandacht hiervoor verwachten op onze website en via onze social media kanalen. Noteer voor nu vast 24 tot en met 28 januari 2017 in uw agenda en kom langs bij onze stand op de beurs.