BLOG

Evenementen

Senet op De Onderwijsdagen

10 november 2016

Geurt Jan en Marcel zijn voor Senet afgereisd naar De Onderwijsdagen. Een beurs omtrent allerlei nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs, deze keer gefocust op het thema ‘Onderwijs op maat’. Het ging daarbij vooral over het digitaal delen van kennis en hoe dit te faciliteren. Dit onderwerp sluit voor Senet natuurlijk perfect aan op onze kennis en expertise. Wij zijn veel actief binnen het onderwijs en ontwikkelen daarvoor allerlei applicaties die de processen vergemakkelijken en overzichtelijker maken.

De Onderwijsdagen duren drie dagen, dit jaar was dat van 7 tot en met 9 november. Vanwege onze grote betrokkenheid bij het mbo met de door ons ontwikkelde applicaties voor deze sector, zijn wij de mbo dag gaan bezoeken, op dinsdag 8 november. Met het thema van dit jaar, Onderwijs op maat, kwamen vragen naar voren zoals: Hoe kunnen we het onderwijs beter laten aansluiten op individuele leerbehoeften? Welke ontwikkelingen zijn er al geweest en welke stappen kunnen we hier nog in nemen? Daarover kon je in gesprek gaan en bijeenkomsten bijwonen. Daarnaast waren er stands met interessante nieuwe producten en diensten die aansloten bij het thema.

tweet-senet-onderwijsdagen

Ronde tafel sessie met Jet Bussemaker

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, zat een ronde tafel sessie voor, waarbij zij in gesprek ging met twee studenten, twee docenten en twee bestuursleden over leerstof digitaal delen. Men kwam tot de conclusie dat docenten zeker open staan om leerstof digitaal te delen maar daar op het moment nog niet genoeg tijd en geld voor is. Bussemaker beloofde hier meer geld voor vrij te maken.

 

VR (Virtual Reality) in het onderwijs

Detlef La Grand van VR Master was ook aanwezig tijdens De Onderwijsdagen. Wij zijn als naamsponsor van de Senet Diving Cup eerder met Detlef in contact geweest om een Virtual Reality experience op te zetten, waarbij bezoekers van deze internationale schoonspringwedstrijd konden ervaren hoe het is om van het 10 meter platform te springen. Detlef had op zijn stand op De Onderwijsdagen enkele voorbeelden van de VR brillen die hij maakt en een leuke toepassing voor virtual reality bij een praktijkopleiding. Bijvoorbeeld bij een praktijkopleiding Beveiliging. Daar kan de virtual reality techniek worden gebruikt om simulaties te maken en daarmee rollenspellen uit te voeren.

Alles draait om software

Wij zagen heel duidelijk dat de rol van software in het onderwijs op maat en digitaal delen heel groot is. Overal kwam het terug en op bijna elke stand was wel een soort applicatie te vinden ten behoeve van de verbetering van (processen in) het onderwijs. Van een applicatie die wiskunde kan (helpen) doceren, tot mogelijkheden voor gebruik van cloudopslagdiensten in het onderwijs. Wij zijn als software leverancier natuurlijk blij met deze ontwikkelingen en toegenomen interesses en behoeften. Tot nu toe hebben we een paar mooie producten ontwikkeld voor het onderwijs en we hopen dit in de toekomst nog verder voort te zetten voor nieuwe en bestaande klanten. Er komt steeds meer interesse in de (bijna) eindeloze mogelijkheden van software en mensen worden zich ook meer bewust van de ondersteuning die een applicatie kan bieden bij de dagelijkse werkzaamheden. En de tijd die daarmee gewonnen wordt, kan weer worden geïnvesteerd in de verbetering van het onderwijs. En daar winnen we allemaal mee.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Elbert de Bruin

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.