BLOG

Evenementen

Meetup bij Senet: Trunk-based development

31 januari 2023

Meetup groep “PHP & Laravel development Eindhoven” organiseert wederom in samenwerking met Senet een meetup. Dit keer spreekt Jelrik van Hal over trunk-based development.
De meetup zal worden gehouden bij Senet op kantoor in Eindhoven op dinsdag 21 maart.

De presentatie

Eén branch. Dat is alles. Geen git flow. Geen feature branches. Je commit je werk naar de main branch en pusht het meteen. Klinkt dat als een probleem? Jelrik zal je vertellen waarom dat niet zo is. Traditionele branching models stimuleren technische oplossingen voor een menselijk probleem. De rommeligheid van het samenwerken met andere mensen wegduwen van die mensen, en complexe stappen bedenken om in je terminal venster te typen. Ooit in een merge-hel beland toen je branch en de target branch slecht uit elkaar liepen? Heb je ooit uren of dagen gewacht op een beoordeling van een pull request en moest je daardoor je focus verleggen (kostbare productiviteit verliezen)? Trunk-gebaseerde ontwikkeling rekent af met ingewikkeld jongleren met branches en commits. Het biedt een menselijke oplossing voor een menselijk probleem. Jelrik zal je de voordelen en risico’s van trunk-based ontwikkeling tonen. Hij zal je ook handvaten geven om ermee aan de slag te gaan.

Over Jelrik van Hal

Jelrik is een freelance senior ontwikkelaar. Hij helpt teams die willen groeien, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Zijn belangrijkste tools om je te helpen sneller waardevolle software te leveren, zijn continuous delivery, domain-driven design, containerization en radicale samenwerking tussen gebruiker en ontwikkelaar.

Een interessante talk voor alle ontwikkelaars

Deze avond is open voor iedereen die werkzaam is binnen de softwareontwikkeling. Kom jij ook gratis bij ons je kennis verdiepen onder het genot van pizza en een biertje/frisje? Je kunt je inschrijven via de Meetup website.

 

Houd tevens onze blog in de gaten voor toekomstige meetups bij Senet!