BLOG

Evenementen

Meetup bij Senet: Security Awareness for developers

13 september 2021

Meetup groep “PHP & Laravel development” organiseert in samenwerking met Senet een meetup. Dit keer spreekt Christian Peeters over: Security awareness for Developers. De meetup zal worden gehouden bij Senet op kantoor in Eindhoven op 2 dagen (in verband met de huidige richtlijnen): woensdag en donderdag 22 & 23 september.

Waarom een focus op Security Awareness?

Hacks, datalekken, ransomware… je hoort het steeds vaker in het nieuws. Als software ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het bouwen van veilige software. Echter, dat je een pro bent in programmeren, wil niet zeggen dat je ook alles weet van beveiligen. Om je bedrijf en/of je software goed te kunnen beveiligen moet je weten waar de kwetsbaarheden zitten. En hoe kun je daar beter achter komen, dan zelf proberen te hacken? We kijken daarom niet alleen naar de theorie van beveiligingsmaatregelen, maar vooral ook naar hoe in de praktijk bepaalde kwetsbaarheden uitgebuit kunnen worden.

Hoe hackers werken

Tijdens deze meetup kijken we daarom naar hoe hackers te werk gaan en welke tools je kunt gebruiken om (je eigen) applicaties te hacken. Daarnaast bespreken we de meest voorkomende types van kwetsbaarheden, hoe je kunt oefenen om deze uit te buiten en wat je moet doen om ze te voorkomen. Zo komt onder andere ook de OWASP top 10 aan bod.

Social engineering

De grootste kwetsbaarheid van je software zit wellicht niet in je code of infrastructuur, maar grote kans dat deze zich bevindt tussen het scherm en de stoelleuning. Daarom is er tijdens deze avond ook aandacht voor social engineering. Hierbij  kijken we naar hoe de mens “geprogrammeerd” is en hoe daar gebruik/misbruik van gemaakt kan worden. Social engineering toepassen op je collega’s is ook een leuke manier om iedereen scherp en alert te houden. Een aantal eenvoudige maar effectieve voorbeelden zullen de revu passeren. 

Over Christian Peeters

Christian is in 2000 zijn carrière gestart als software ontwikkelaar. Zeven jaar later is hij Microsoft Certified Trainer geworden en heeft sindsdien veel andere ontwikkelaars opgeleid. Momenteel is hij werkzaam als ontwikkelaar en Team lead bij Senet.

Een interessante talk voor alle ontwikkelaars

Deze avond is niet specifiek gericht op PHP development, maar is bedoeld voor iedereen die werkzaam is binnen het software ontwikkelingstraject. Interesse of wil je graag meer informatie? Helaas kun je je op dit moment alleen nog maar aanmelden voor de wachtrij via de meetup website (22 september of 23 september)

Bij vragen over het onderwerp kun je contact opnemen met Christian. Houd tevens de Senet blog in de gaten voor toekomstige meetups bij Senet!

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Christian Peeters

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.