BLOG

Evenementen, Over Senet

Eindhoven Diving Cup wordt Senet Diving Cup

29 september 2015

Sponsoring is geen nieuw fenomeen; veel organisaties sponsoren evenementen of goede doelen om daarmee hun interesse in en bijdrage aan een maatschappelijk doel te tonen. Een goed doel of (kleinschalig) sportevenement heeft de financiële bijdragen uit het bedrijfsleven vaak hard nodig. De sponsor krijgt daar meestal ook wat voor terug: een fijne naamsvermelding met logo. Er zijn genoeg evenementen, verenigingen en goede doelen om te sponsoren, maar bij Senet vinden wij het belangrijk een sponsordoel te kiezen waar wij als bedrijf, maar vooral de mensen achter het bedrijf, een verbintenis mee hebben. Wij willen meer zijn dan een gift aan een goed doel of een investering in een evenement. Wij willen persoonlijk betrokken zijn.

Persoonlijke betrokkenheid

Een logische keuze voor Senet was dan ook de Eindhoven Diving Cup. Dit internationale schoonspringevenement is Europa’s grootste, biedt plek aan meer dan 20 deelnemende landen en is nog steeds groeiende. Jaarlijks komen alle deelnemers naar Eindhoven om daar in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion te strijden om de eerste plaats op dit schoonspringtoernooi.

Senets oprichter Geurt Jan van Ek heeft een nauwe band met de schoonspringsport. Zijn dochter is een fanatieke schoonspringster. “Het is een relatief kleine specialistische tak van sport, schoonspringen. Dit jaar is het nog net even iets specialer: het is een olympisch jaar. Wie weet hoe deze mooie sport zich nog verder kan ontwikkelen en verspreiden. Ik draag de Eindhoven Diving Cup een warm hart toe.”, vertelt Geurt Jan.

Marcel Bink, mede-eigenaar bij Senet, heeft zelf elf jaar lang gesprongen. Hij kent de kneepjes van de sport en vindt het nog steeds een mooie sport om naar te kijken. “Ik vind het belangrijk een kleine sport levend te houden. Sponsoring is leuk maar het is meer dan ergens je naam op terug zien; je deelt een stukje van je eigen succes met je omgeving, ten gunste van een charmante sport.”

Over de Senet Diving Cup 2016

Van 4 tot en met 7 februari 2016 zal de 17de editie van de Senet Diving Cup plaatsvinden. In 2015 zijn alle records op gebied van inschrijving verbroken. 240 talenten waren ingeschreven voor het toernooi. Ook dit jaar wordt weer veel interesse verwacht. Indien u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, kunt u een kijkje nemen op de website.