Software ontwikkeling

Software ontwikkeling en dan met name maatwerk software ontwikkeling, zit in ons bloed. Senet heeft ondertussen al sinds 1999 ervaring met het ontwikkelen van applicaties. Zowel on-premise software als webapplicaties. Dat eerste komt wel steeds minder voor gezien de gestegen populariteit van werken in de cloud. Bij Senet ontwikkelen we software in php en .net, zowel project based als in detacheringsvorm; wij zijn van alle markten thuis.

Softwareontwikkeling

Softwareontwikkeling behelst het creëren van software middels een ontwikkelmethode. Senet kiest de ontwikkelmethode in afstemming met de klant; onze collega’s kunnen met verschillende ontwikkelingsmethoden werken en willen voor elk project de best passende methode gebruiken.

De mogelijkheden voor software applicaties zijn eindeloos. Senet specialiseert zich op twee deelgebieden: standaard softwareproducten voor het onderwijs en maatwerk softwareapplicaties voor verschillende branches. Over die tweede specialiteit gaan we het in dit artikel vooral hebben: de softwareontwikkeling van maatwerk software. Wat zijn de mogelijkheden van maatwerk software? Waarom loont het om voor softwareontwikkeling op maat te kiezen? En is applicatiebeheer nou echt nodig of niet?

Maatwerk software

Wij maken maatwerk software gericht op automatisering. Dat wil zeggen dat onze software de bedrijfsprocessen (verder) automatiseert. Dit kunnen allerlei processen zijn, maar vaak gaat het om administratieve processen. Maar bijvoorbeeld ook een beter systeem voor voorraadbeheer of een applicatie voor het optimaliseren van logistieke processen behoren tot de mogelijkheden. 

Maatwerk software is vooral interessant voor oplossingen waar nog geen standaard software voor bestaat of voor unieke processen die bijvoorbeeld alleen bij uw bedrijf voorkomen. In principe is alles mogelijk en dat is ook het mooie van maatwerk software: het geeft de vrijheid om te bouwen wat je maar wil. If you can imagine it, you can build it. 

Voordelen van maatwerk software:

  • uw bedrijfsproces wordt volledig ondersteund
  • de applicatie blijft meegroeien met uw organisatie
  • op de lange termijn een betere tijds- en kostenbesparing mogelijk
  • geen overbodige functies maar ook geen gemiste functionaliteit
  • gebruiksvriendelijk
  • voorsprong op uw concurrent doordat unieke functionaliteit specifiek voor u ingebouwd kan worden
  • zelfs de meest complexe bedrijfsprocessen kunnen ondersteund en geautomatiseerd worden

Software ontwikkeling op maat

De reden dat veel bedrijven kiezen voor software ontwikkeling op maat oftewel maatwerk software, is dat het eigen bedrijfsproces er volledig mee ondersteund wordt. Geen ontbrekende functionaliteit maar ook geen overbodige functionaliteit die de applicatie onnodig ingewikkeld of traag maakt. De maatwerk applicatie is gebruiksvriendelijk en biedt ook mogelijkheden om gebruikers alleen dát te tonen dat zij zelf nodig hebben in hun ‘rol’. 

Het argument dat maatwerk software duurder is gaat vaak op de lange termijn niet meer op. Het bedrijfsproces wordt namelijk met maatwerk software dermate beter ondersteund waardoor er meestal meer tijd en kosten worden bespaard dan met een standaard oplossing, die alleen bij de eerste aanschaf goedkoper lijkt. Als u dus verder vooruit kijkt, kan maatwerk software juist erg interessant zijn. 

Als u op zoek bent naar een externe partner voor softwareontwikkeling op maat, bent u bij Senet aan het juiste adres. Wij hebben sinds 1999 ervaring in het vak en hebben (maatwerk) applicaties ontwikkeld voor zowel overheid en onderwijs als industrie en zakelijke dienstverlening. Zoveel ervaring maar wel altijd persoonlijk contact, flexibel zijn en snel kunnen schakelen; dat is onze kracht. En daar zijn we trots op. Bent u benieuwd naar enkele cases waarin wij onze expertise op het gebied van software ontwikkeling hebben ingezet? Samen met onze klanten hebben we verschillende business cases gemaakt om u een idee te geven met welke oplossingen wij u kunnen helpen.

Applicatiebeheer

Applicatiebeheer is een onmisbaar deel van goed werkende software. Het is niet zo dat na oplevering van de applicatie het proces stopt. Voor onder andere beveiliging, veranderingen in externe omgevingen en borging van functionaliteit is het essentieel om goed applicatiebeheer te voeren.

Applicatiebeheer is onder te verdelen in technisch en functioneel beheer. Sommige klanten willen enkel technisch applicatiebeheer uitbesteden, andere klanten vinden het juist prettig om het gehele applicatiebeheer extern te beleggen. Hosting, beheer, onderhoud; Senet kan dit allemaal voor u verzorgen. Op onze pagina specifiek gericht op applicatiebeheer leggen wij u in detail uit aan welke beheertaken u kunt denken.

Contact

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!Zie onze privacyverklaring.