BLOG

Applicatie ontwikkeling, Applicatiebeheer

Time to market verkleinen middels extern applicatiebeheer

31 december 2015

Korte time to market

De time to market verkleinen, is pas mogelijk als u wendbare ICT heeft. Cloudsoftware is daarbij de beste optie omdat het snelle releases mogelijk maakt, waarbij de time to market optimaal is. De benodigde kennis van softwareontwikkeling vraagt wel om extern ICT beheer met een betrouwbare partner waar u moeiteloos en snel mee kunt schakelen.  SAAS-software heeft een korte time-to-market. De integratie van meerdere applicaties naar één webapplicatie geeft u maximale wendbaarheid. Daardoor kunt u sneller en beter op marktkansen inspringen. U voldoet eerder aan wettelijke regels en kunt uw bedrijfsvoering snel aanpassen. Als Senet voor u een webapplicatie bouwt, is die geheel ingericht op permanente doorontwikkeling. Iets dat niet kan ontbreken in de huidige markt. Dit bespaart u tijdverlies en kans op het mislopen van opdrachten.

Een korte time to market kan een belangrijk argument zijn voor de keuze om webapplicaties te laten ontwikkelen en daarbij dan ook te kiezen voor extern applicatiebeheer.

Voorop blijven

U wilt een stap voorlopen op andere organisaties. De voordelen van de cloud gebruiken kan u daarbij helpen. Evenals het scheiden van functioneel- en technisch applicatiebeheer. Integratie van meerdere applicaties zorgt voor een beheerstructuur met up-to-date functionaliteit. Kortom, een compacte softwareomgeving die u de gewenste wendbaarheid biedt waarmee u die korte time to market kan realiseren.

Applicatierationalisatie

Maatwerk applicaties samenvoegen (applicatierationalisatie) gaat vooraf aan het ontwikkelproces van nieuwe applicaties. Dit geeft de mogelijkheid om de interface gebruikersvriendelijk te maken op basis van de ervaringen met de huidige applicaties. Het resultaat van applicatierationalisatie kan ook zijn dat verschillende informatiestromen samen komen in één webapplicatie met hoge gebruikersvriendelijkheid. Daarbij is feedback van uw gebruikers richtinggevend voor elke release.

Voordelen software as a service (SAAS)

Software as a Service (SAAS) past bij uw streven naar korte time to market, omdat u kunt inschalen op capaciteit. Denk aan het wijzigen van opslagruimte, bandbreedte, database ruimte, connecties, processors en geheugen. U kunt inspelen op piekgebruik en betaalt precies voor wat u aan capaciteit nodig heeft. Zo let u op de kosten en kunt u, met een korte time to market, bijvoorbeeld campagnes doen. Enkele SAAS voordelen zijn bijvoorbeeld: genoeg capaciteit, hoge laadsnelheid van website en webshops en opvang van piekbelasting bij hoge bezoekersaantallen.

Lagere ICT kosten voor software en beheer

Slim programmeren bespaart cloudkosten. De kosten nemen af bij een efficiënte softwarestructuur met een minimale dataoverdracht. Bedrijven die software extern laten ontwikkelen, kunnen op drie manieren geld besparen: via servicebus-software, door slimmer programmeren en door slimmer back-uppen via redundantie. Bavo Janss van Senet heeft hier al eens over mogen verellen in de Automatiseringsgids. U kunt het artikel over lagere ICT kosten downloaden via Scribd.

Wilt u ook een korte time to market realiseren?

Senet vertelt u graag meer over hoe wendbare software kan bijdragen aan een korte time to market. Maatwerk software wint het steeds vaker van standaardsoftwarepakketten. Wat de beste optie is in uw situatie, bespreken we graag met u in een vrijblijvend adviesgesprek, zodat u zicht krijgt op hoe u uw time-to-market kunt verkleinen. Wilt u meer weten? Neem dan even contact op. Onze software architecten kunnen u verder helpen.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Bodegraven
Oud Bodegraafseweg 9
2411 HS Bodegraven
Bekijk op kaart

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01