BLOG

Nieuws, Softwareontwikkeling, Trends

Scrum certificering biedt ruimte voor succes

12 november 2015

Scrum is een flexibele aanpak om (software)producten te ontwikkelen. Het is ontstaan als methode voor ICT projecten, maar wordt tegenover ook in veel andere branches succesvol gebruikt. Binnen de scrum methode wordt gewerkt met multidisciplinaire teams die in zogenaamde korte sprints steeds weer een stukje, in ons geval software, opleveren. Dit kan dan steeds weer worden aangepast na gekregen feedback.

Agile

De scrum methode is ideaal voor complexe projecten waar bij de aanvang van het projecten nog niet alle eisen voor de software vastliggen. Gedurende de sprints ervaart men dan meer wat men wel en niet wil en kunnen er dus makkelijker nog dingen aangepast worden. De gedachte achter de methode is dat men vaak pas echt weet wat men wil als het eerst product, het prototype heeft gezien. Scrum, dat valt onder de Agile softwareontwikkeling, biedt veel flexibiliteit in (latere) aanpassingen en wordt daardoor door veel klanten als prettig ervaren.

Certificering

Omdat wij het belangrijk vinden dat onze collega’s geheel gedegen kennis hebben van de laatste technieken op softwareontwikkelgebied, hebben wij onze mensen dan ook een scrum training aangeboden. De Senet collega’s hebben hier in groten getale met veel enthousiasme op gereageerd en zijn een aantal weken geleden van start gegaan.

Collega Frank vertelt: “Wat ik vooral heb meegekregen uit de cursus is hoe je als software engineer, als applicatiebouwer, kunt omgaan met een omgeving vol onzekerheden. Hoe kun je goede software bouwen, als je eigenlijk nog niet precies weet wat het probleem is wat je probeert op te lossen?”

 

Ondertussen hebben alle kandidaten examen gedaan en zijn ze allemaal geslaagd. Dat maakt ons natuurlijk trots en blij. En u als klant kunt ook weer profiteren van deze nieuwe opgedane kennis, in projecten dan wel in detacheringstrajecten. Wilt u meer weten over de verschillende ontwikkelmethoden of vraagt u zich af wat de beste aanpak voor u project is? Neem dan gerust eens contact op met Geurt Jan van Ek. Hij vertelt u er graag meer over.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!



Zie onze privacyverklaring.