BLOG

Onderwijs

Problemen toegang leerlingen tot digitaal lesmateriaal

31 augustus 2017

De scholen zijn weer begonnen in Midden- en Zuid-Nederland maar dat gaat nog niet bepaald vlekkeloos: veel leerlingen kunnen niet bij hun digitale lesmateriaal. Het gaat om tienduizenden leerlingen, aldus RTL Nieuws.

Er zijn technische problemen waardoor er niet ingelogd kan worden. Het probleem speelt bij verschillende scholen verspreid over Nederland. De oorzaak van de inlogproblemen zou komen door een update aan het systeem waar de leerlingen moeten inloggen. Het testen hiervan is niet goed (genoeg) gebeurd. Een woordvoerder van Iddink, een van de belangrijkste distribiteurs van digitaal lesmateriaal in Nederland, heeft aan RTL Nieuws bevestigd dat het om een structureel probleem gaat.

Doordat het om zowel les- als werkboeken gaat, is het voor docenten een uitdaging om toch de lessen te verzorgen. Het probleem is daarnaast ook niet eenduidig: soms ligt het probleem bij de uitgeverij, soms bij de school en soms bij de distribiteur. Maar het staat buiten kijf dat dit beter getest had moeten worden, zodat het aan het begin van het schooljaar gewoon naar behoren zou werken, aldus Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van de Haagse scholenkoepel Lucas Onderwijs.

digitaal-leermatiraal-problemen-toegang

Privacywet 2018

Vanaf mei 2018 is er een nieuwe privacywet, waarvoor veel organisaties waaronder scholen nog zaken in orde moeten maken om aan de nieuwe regels te voldoen. De VO-raad geeft aan dat de huidige inlogproblemen wellicht te maken hebben met de voorbereidingen voor de nieuwe privacywet. De distributeurs van de digitale lesmaterialen zouden hun systemen daar nu al op hebben aangepast, waardoor dat sommige inlogcodes niet meer werken. De VO-raad is op dit moment in gesprek met distributeurs en uitgeverijen van de digitale lesmaterialen om de problemen op te lossen.

Meer weten over deze nieuwe wetgeving, de gevolgen voor uw organisatie en hoe Senet u kan helpen uw zaken op tijd en goed op orde te hebben? Lees dan ons blog over de Privacywet 2018.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Geurt Jan van Ek

Neem contact op

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01