BLOG

Nieuws

Neon lichtreclame voor Senet

13 juli 2016

Sinds de verhuizing van Senet bekend werd, is intern al flink nagedacht hoe wij onze fysieke zichtbaarheid in het nieuwe pand konden vormgeven. Ons logo, de driekoppige vogel die afgeleid is van het Senet spel, is een herkenbaar item dat daar zeker bij gebruikt moest worden.

Wij waren allemaal zeer gecharmeerd van een mooie lichtreclame voor op de rand van het dak. Een combinatie van ons logo, samen met de bedrijfsnaam, uitgevoerd in stoer neon. Gisteren was het dan zover: de lichtreclame werd geplaatst. Met een hijskraan werd de creatie omhoog getild en op het dak geplaatst. Enkele installateurs hebben verder alles stevig en veilig vastgezet en de elektriciteit aangesloten.

Neon lichtreclame

Neon is een veelgebruikte techniek voor lichtreclame. Het voordeel van neon is dat je er zeer sierlijke vormen mee kunt maken; ideaal voor ons logo dat veel details bevat. Ondanks dat de neon lichttechniek al jaren bestaat, blijft het populair voor lichtreclame. Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden voor een combinatie van neon en LED waarbij energiezuiniger te werk kan worden gegaan zonder verlies van kwaliteit.

Natuurlijk is neon (lichtreclame) bekend uit Las Vegas, waar het in allerlei vormen, maten en kleuren uitgestald staat. Neon heeft een authentiek gevoel maar toch ook weer heel stoer en eigentijds. En dat paste bij onze wensen.

Hoe wordt neon verlichting gemaakt?

Eerst wordt er een ontwerp gemaakt, dat vervolgens 1-op-1 wordt geprint. Vervolgens worden de glazen neonbuizen op dat ontwerp afgestemd. Neon verlichting bestaat uit neonbuizen waar een vloeibaar fluorescerend poeder in wordt gebrand. Om de neonbuizen te maken, heb je echte vakmensen nodig. De neon lichtreclame werd voor Senet met de hand gemaakt in een neon glasblazerij. De buizen worden boven een brander verhit en gebogen. Daardoor is bijna elke vorm mogelijk. Ook is er een breed gamma aan glassoorten en kleurpoeders beschikbaar. Nadat alle individuele letters klaar zijn, worden ze aan elkaar gelast. Vervolgens krijgt het ontwerp twee elektrodes, waarvan één het aansluitpunt heeft. Dat wordt verbonden met de vulinstallatie. De elektrodes worden geactiveerd en onder vacuüm worden de edelgassen toegevoegd. Daarna volgt nog een controle aan een brandraam. Het ontwerp is daarna klaar voor plaatsing.

Wij zijn zeer trots op het eindresultaat, dat natuurlijk het beste tot zijn recht komt in het donker en in real life. Neem daarom zeker even een kijkje als u ’s avonds in de buurt bent…

Kijk mee naar het resultaat: