BLOG

Onderwijs

Mobiel technieklab voor Eindhovense scholen

10 augustus 2017

Vanaf aankomend schooljaar kunnen scholen in Eindhoven gebruik maken van een mobiel technieklab van Stichting Techniekbieb. Dit initiatief is in het leven geroepen om basis- en middelbare scholieren beter kennis te laten maken met nieuwe technologieën, zo vertelt Erika Wijntjes aan het Eindhovens Dagblad.

De ontwikkelingen in ICT en technologie gaan de laatste jaren zo snel dat het onderwijs het niet meer kan bijbenen. Terwijl het toch essentieel is dat onze jeugd, onze toekomst, daarvan op de hoogte is en blijft. Het technieklab is een leenlab en daarmee een goed alternatief voor dure investeringen t.b.v. eigen voorzieningen voor scholen.

ed-technieklab

Dit is een schermafbeelding linkend naar het artikel van het Eindhovens Dagblad. Wij hebben geen rechten over deze foto.

 

Technieklab: een leenlab voor technieklessen

Vanaf begin september is het technieklab te leen voor één of twee weken. In het technieklab vind je onder meer een 3D printer, micro:bit, littleBits en een Lego WeDo set. Het technieklab is geschikt voor kids vanaf 6 jaar. In het laboratorium zitten ook instructiebladen om te zorgen dat de kinderen makkelijk en snel van start kunnen met hun ontdekkingstocht.

Om jongeren enthousiast te krijgen voor een beroep in de ICT en/of technologie is het belangrijk om ze hier al vroeg warm voor te maken. Bijvoorbeeld door ze zelf robots te laten maken, games te programmeren of een eigen ontwerp te creëren m.b.v. een 3D printer.

 

Brainport Kennisfestival & Stichting Techniekbieb

Op 14 november vindt het Brainport Kennisfestival weer plaats in Eindhoven. Stichting Techniekbieb zal daar het technieklab, het eerste leenlab, tentoonstellen aan de bezoekers. De stichting is anderhalf jaar geleden opgericht in samenwerking met enthousiaste vakdocenten die workshops en lessen verzorgen waarbij creativiteit met techniek voorop staat. Bent u als (Eindhovense) school geïnteresseerd om het technieklab te lenen van Stichting Techniekbieb? Kijk dan zeker even op hun website.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01