BLOG

Onderwijs

Lancering OERknal – Tour d’OER van start

4 februari 2018

Tijdens de Senet Diving Cup hebben we onze applicatie voor OER creatie gepresenteerd aan de doelgroep. De Senet Diving Cup is het grootste schoonspring evenement van Europa en wij van Senet zijn trots om naamsponsor te mogen zijn van zo’n bijzonder en mooi evenement. Daarom vonden wij dit evenement ook een geschikte plaats om OERknal te lanceren. Tijdens een speciale bijeenkomst vooraf aan het VIP-programma van de Senet Diving Cup, hebben wij OERknal mogen voorstellen aan de wereld. Een feestelijke lancering waarin onderwijsadviseur Marcel Maes uitgelegd heeft hoe we tot dit product zijn gekomen en Product Owner Frank Houweling daarvan vervolgens een demonstratie gaf.

Bij de feestelijke lancering van OERknal hebben we de eerste drie modules gepresenteerd. De module Summatief, de module Keuzedelen én de module Generieke delen.

Voordat deze drie modules ontwikkeld konden worden, is er natuurlijk ook een ‘gedeelde’ basis ontwikkeld. Dit zijn onderdelen die voor alle modules van belang zijn. Denk hierbij aan de mogelijkheid om in te loggen met schoolaccounts, een uitgebreid autorisatiesysteem, een SBB en EduArte koppeling, een monitoring onderdeel en een workflow-engine.

Lancering-OERknal-champagen-taart

Toekomst ontwikkeling OERknal

Als eerste zijn wij nu bezig met de module Formatief, voor de ontwikkeling van de onderwijsprogramma’s. Deze module is volop in ontwikkeling waarbij wij wederom waardevolle input krijgen van mbo instellingen die meedoen aan onze pilot. Daarnaast wordt natuurlijk ook continu gekeken naar de doorontwikkeling en verbetering van de huidige modules Generiek, Summatief en Keuzedelen.

Op de langere termijn zal Senet verder gaan met de ontwikkeling van de module Studiegids, waarvoor wij nu al een functionele en technische inventarisatie doen. De module Studiegids gaat een moderne, gebruiksvriendelijke en vooral tijdbesparende manier vormen om de OER te publiceren in een studiegids.

Na deze ontwikkeling komen we uit op de vijf modules die we als uitgangspunt hebben genomen voor OERknal: Summatief, Formatief, Generiek, Keuzedelen en Studiegids. Vanaf dat moment wordt er doorontwikkeld, in de vorm van verbeteringen aan bestaande modules, maar (mogelijk) ook aan nieuwe toekomstige modules.

Tour d’OER

Het moment van lancering was ook het moment dat onze Tour d’OER officieel startte. Met deze tour gaan we langs alle mbo instellingen door heel Nederland om daar onze OER applicatie te demonstreren. De eerste afspraken zijn al gemaakt en we kijken uit naar onze bezoeken. Bent u ook enthousiast en wilt u zo snel mogelijk een demo bij u op locatie? Neem dan contact op met Marcel Maes.

Wij nodigen u ook van harte uit de speciale OERknal website te bekijken: www.oerknal.eu

 

schoolbus-tourbus-OERknal-tour-doer

 

Senet heeft besloten alle onderwijskennis die in huis is, te bundelen in een speciale onderwijsorganisatie: FirstKlas. FirstKlas levert standaard applicaties voor het onderwijs, zoals OERknal, FormuLeer en StageKompas. Op de FirstKlas website leest u meer.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Elbert de Bruin

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01