BLOG

Trends

Kubernetes workshop deelname: veel mogelijkheden voor de toekomst

8 mei 2020

Op donderdag 23 april jl. volgden twee van onze developers een interactieve workshop Kubernetes, georganiseerd door ACC ICT. Het open-source platform Kubernetes biedt een API waarmee kan worden beheerd hoe en waar containers worden uitgevoerd om de complexiteit voor je bedrijfsinfrastructuur te minimaliseren. Tijdens deze webinar stond het gebruik van Kubernetes en Continuous Delivery centraal. De sessie van zo’n 30 mensen begon met een korte introductie over het ecosysteem en hoe dit het best ingezet kan worden. 

De uitleg van Jan Stomphorst, ICT architect, was zeer prettig en alle facetten van de Kubernetes structuur kwamen aan bod:

  • Welke dingen zijn echt belangrijk om in de gaten te houden?
  • Wat gebeurt er “onder de motorkap”?
  • Welke dingen zijn echt “not done” in een container omgeving?

Tijdens de sessie werden de onderwerpen in een fijn tempo besproken waarbij ook iedereen interactief vragen kon stellen.

Na een korte break volgde het interactieve gedeelte van de workshop. Elke deelnemer kreeg toegang tot een cloud shell waarin we zelf aan de gang konden gaan met een reeds draaiend Kubernetes cluster. We konden opdrachten uitvoeren waarin het gebruik en de voordelen van Kubernetes echt goed zichtbaar waren, bijvoorbeeld:

  • Het maken van je eigen containers.
  • Het koppelen van containers en het publiek maken op het internet.
  • Het updaten van containers. 
  • Het up- en downscalen van je containers.

De sessie eindigde met een zero-downtime deployment van een container waarbij 10 bestaande containers werden vervangen door 10 nieuwe en waarbij de eindgebruiker hier totaal geen hinder van ondervond. Uiteraard werd er ook rekening gehouden met wat er zal gebeuren zodra dit fout gaat en wat je hier dan aan kunt doen.

De dag eindigde met een vragenuurtje waarbij alle deelnemers vragen konden stellen en er een hele leuke discussie ontstond over in de toekomst te nemen stappen.

Een week na deze workshop was er een 1 op 1 consult tussen onze Senet collega’s en een architect van ACC-ICT om nog enkele vragen door te spreken. Dit was erg verhelderend omdat er tijdens dit consult echt diep ingegaan kon worden op bepaalde problemen waar wij als organisatie tegenaan liepen. Met het kundig advies werden deze problemen snel weggenomen.

Aan de slag met Kubernetes

Voor Senet is het gebruik van Kubernetes zeer interessant en biedt het veel mogelijkheden in de toekomst voor onze SaaS oplossingen. Heeft u interesse in de mogelijkheden van Kubernetes voor uw organisatie? Neem vooral contact met ons op.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Pim Jansen

Laat uw gegevens achter

We nemen contact met u op!

Zie onze privacyverklaring.

Contact met Senet

Senet Eindhoven
Gestelsestraat 258
5654 AM Eindhoven
Bekijk op kaart

+31(0)40-2930395

KvK nummer: 17115078
Btw nummer: NL807989083B01