BLOG

Nieuws, Virtual Reality

Eerste Virtual Reality bioscoop opent in Nederland

3 maart 2016

De eerste plek in Nederland waar je naartoe kunt gaan om VR films te bekijken bevindt zich in Amsterdam. Dat is tevens de eerste plek ter wereld waar zo’n speciale bioscoop ingericht is. Dit zorgt ervoor dat de Virtual Reality ervaring een stukje dichterbij komt voor ‘het gewone publiek’. Het vakgebied is nog experimenteel en erg in ontwikkeling. Toch is er al veel VR materiaal beschikbaar en zijn er ook steeds meer langere films te bekijken.

In de VR bioscoop in Amsterdam krijgen de toeschouwers een speciale Virtual Reality bril op en zitten ze in volledig draaibare stoelen voor de nodige bewegingsvrijheid. De Virtual Reality ervaring bevindt zich namelijk 360 graden om je heen. Op 10 maart zal de VR speelfilm In Your Face in première gaan, naar verhaal van Ronald Giphart.

Klassieke bioscoop versus Virtual Reality bioscoop

De ervaring is geheel anders dan in een klassieke bioscoop. De beleving bevindt zich dan wel 360 graden om je heen, maar je beleeft de film veel meer alleen aangezien je geen mensen uit de zaal om je heen ziet en iedereen dus eigenlijk zijn eigen beleving heeft. Terwijl één film draait kunnen verschillende mensen toch iets anders zien afhankelijk van waar ze hun hoofd op richten.

Virtual Reality bij Senet

Senet heeft onlangs zijn eerste VR filmpje uitgebracht en wij hebben zeker de ambitie om meer te gaan doen met deze techniek. De VR brillen (ook wel VR goggles genoemd) zijn steeds beter verkrijgbaar voor een steeds lagere prijs waardoor de VR ervaring bereikbaarder wordt. Toch is het ‘huismodel’ nog steeds niet vergelijkbaar met de luxe uitvoeringen zoals die in de bioscoop worden gebruikt. De luxere modellen zorgen vooral voor meer draagcomfort en het gevoel ‘echt even weg te zijn’ is veel meer aanwezig. Senet houdt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op VR gebied. Volg ons daarvoor op social media: Facebook, Twitter en LinkedIn.

De Virtual Reality bioscoop vind je aan de Oosterdokkade 5 in Amsterdam. Een toegangskaartje kost je 12,50. Voor meer informatie over openingstijden en voorstellingen, neem een kijkje op de website. Later dit jaar zullen ook VR bioscopen openen in Berlijn, London, Milaan en Parijs.