BLOG

Expert column

Verenig je team ook intern met software in je eigen huisstijl

20 juli 2016

Expert column door Gijs Heijnen

Op het moment dat ik dit schrijf ben ik ruim 2 maanden werkzaam bij Senet als Front-End Developer. Voorheen ben ik altijd werkzaam geweest in de reclamewereld en dus vooral bezig geweest met het designen van campagne websites voor allerlei opdrachtgevers.

Als Front-end developer ben ik binnen Senet vooral bezig met het ontwikkelen van duidelijke en gebruiksvriendelijke software. Onze klanten moeten hun software snel, makkelijk en efficiënt kunnen gebruiken.

Software met eigen huisstijl

Daarnaast is onze software gericht op het efficiënter inrichten van interne processen binnen uw bedrijf. Een belangrijk aspect dat in software ontwikkeling vaak over het hoofd wordt gezien is de huisstijl van de organisatie. De huisstijl wordt vaak ingezet met als doel de externe communicatie te versterken. Uw huisstijl is echter ook belangrijk voor de interne communicatie. Medewerkers moeten zich zowel extern als intern kunnen associëren met uw organisatie. Een applicatie in eigen huisstijl helpt daarbij. Dit creëert eendracht en zorgt ervoor dat medewerkers de motivatie en visie hebben die past bij de organisatie.

Zou het niet fijn zijn als de software waar uw team iedere dag mee werkt ook deze visie uitdraagt? Uw medewerkers worden dan niet geconfronteerd met een dertien in een dozijn softwarepakket, maar met een software oplossing die past bij de werkomgeving waarin ze actief zijn. Er ontstaat eenheid tussen de uitingen, wat een rustiger beeld geeft. De medewerkers zullen enthousiaster zijn om met de software te werken, omdat het pakket onderdeel is van de totale organisatie en het voelt als organisatie-eigen doordat de software de eigen huisstijl heeft. Een Front-end developer kan voor u juist dit aspect verzorgen in het traject van software ontwikkeling. Bij Senet bieden we die mogelijkheid, zodat uw applicatie niet alleen een maatwerk applicatie is qua functionaliteit, maar ook qua look en feel.

Interesse in een gesprek?

neem contact op met Gijs Heijnen